ZorilorSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 21, 2024
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Cinema Florin Piersic
11 Mihai Viteazu Square
Cluj-Napoca, Cluj, 400444
Romania
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zorilor­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adela Moldovan

Adela Moldovan este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor 18 ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice, fiind alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces. Cu Furia s-a întâlnit în cabinet din primul an de practică și a fost mereu fascinată de discrepanța dintre înțelegerea faptului că furia nu ne ajută și dificultatea de a o controla. Mult timp s-a zbătut cu furia și în viața personală până a decis să nu se mai lupte cu furia, să se așeze față în față cu ea, să încerce mai puțin să o controleze și mai mult să o înțeleagă.

Alexandru Stermin

Alexandru Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări) publicată de Academia Română. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș‑Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate. Este autorul cărților: Jurnalul unui ornitolog, Călătorie în jurul omului, Căzuți din junglă, Cum am devenit vrăjitor, Privirea urangutanului.

Cristina Pîrv

Cristina Pîrv e cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României. A început să practice volei în orașul ei natal, Turda, de la vârsta de 8 ani. A jucat pentru: Dinamo București, Medinex Reggio Calabria din Calabria (Italia), Minas Tênis Clube (Brazilia), Asystel/Novara (Italia), Racing Club de Cannes (Franța). În anul 1990 a fost considerată ca fiind cea mai bună jucătoare de volei din Europa. La 13 ani și jumătate făcea parte din Echipa Națională de volei feminin a României, iar la 16 ani a ajuns titular la Echipa Națională de Senioare, al cărei tricou l-a purtat cu mândrie peste 15 ani și unde a avut onoarea de a fi căpitan. După 27 ani petrecuți în afara țării, s-a întors acasă din dorința de a înapoia voleiului românesc ceea ce acesta i-a oferit. Astfel, a pus bazele Academiei de Volei „Pîrv 11”, unde cu dragoste, pasiune și dăruire oferă șansa celor ce doresc, să facă performanță.

Improbabilii

Improbabilii sunt o trupă de teatru de improvizație care s-a născut din dorința de a se juca mai des. Ștefan, Alex, Tudor, Adela și Andrei au început acum 6 ani și se bucură în fiecare săptămână de asta.

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Ioana Chicet-Macoveiciuc sau „Prințesa urbană”, așa cum este ea cunoscută în rândul publicului, este una dintre cele populare bloggerițe din România. Cu o experiență de peste 20 ani în mass-media și în comunicare, Ioana Chicet-Macoveciuc este în prezent scriitoare și organizator de evenimente în domeniul parenting. Prima ei carte: „O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” a fost lansată în 2015 și s-a vândut în peste 20.000 de exemplare. Are 45 de titluri deja publicate, iar comunitatea „Educație cu blândețe” fondată de ea are peste 200.000 de membri părinți din toata lumea. În întâlnirile cu părinții, le vorbește acestora cu dragoste, umor și dedicare despre viața de familie, creșterea copiilor cu respect și blândețe, despre alăptare, gestionarea crizelor de furie a celor mici și multe altele. Este căsătorită și mămica a doi copii: Sofia și Ivan.

Ionuț Mangu

Ionuț Mangu e un muzician din Cluj-Napoca cu experiență de scenă de peste 15 ani ca vocal și chitarist. Abordează stilul acoustic-indie-folk și a participat la multe festivaluri de profil, unde a fost câștigătorul a peste 10 premii și trofee în perioada 2008-2011, la începutul carierei în muzică. Ulterior a susținut concerte și a participat la festivaluri ca invitat în toată țara și nu numai. Dincolo de stilul acoustic-indie-folk, a explorat alături de colegi și prieteni muzica experimentală și a prezentat pe scenă creații cu influențe din folclor, jazz, hip-hop și rock. E o fire jovială, deschisă, colaborativă, cu compoziții mixte, încercând mereu să prezinte publicului o muzică care să îl provoace la introspecție, dar în același timp să îi creeze o oază de bucurie.

Magor Csibi

Magor mereu a încercat să înțeleagă cum funcționează organizațiile și cum pot influența liderii comportamentele oamenilor care fac parte din ele. Pentru asta s-a uitat la multe organizații din diverse perspective. Între 2004-2006 a predat la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. A reprezentat România în prima legislatură a țării în Parlamentul European, între 2007-2009. A fondat și a condus publicația Think Outside the Box între 2009-2011, ca apoi să devină liderul organizației de mediu WWF în România și Coreea de Sud, timp de aproape 8 ani. Din 2018 s-a dedicat exclusiv înțelegerii culturii organizaționale și leadershipului, acceptând invitația de a se alătura companiei TREND. În paralel, face parte din multe comunități de oameni curioși și este membru voluntar în boardul non-executiv al fundației World Vision România. Este co-autorul cărții Bătăliile care contează.

Organizing team

Victor
Miron

Cluj-Napoca, Romania
Organizer