Adi Nartea
Adrian Nartea s-a născut pe 6 august 1981, la Brașov. A început să joace handbal în gimnaziu apoi a continuat cu volei de performanță și snowboard în timpul liber. Sportul a devenit o pasiune, iar Adrian a decis că ar putea crea și o carieră din acest lucru, astfel a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, în paralel dorind să își împlinească un vis, acela de a fi spion, a continuat în paralel și cu Socio PsihoPedagogia apoi pasionat de dreptate a început și Dreptul la București.
Adrian Nartea a încercat și modellingul, la început la Brașov apoi, pe urmă, la București, și peste hotare apoi a urmat un curs natural al lucrurilor și a făcut primul pas în televiziune, unde a fost invitat să prezinte diferite emisiuni, iar apoi, cariera sa a migrat inevitabil, către actorie.
A încercat multe și a rămas acolo unde îi era menit. Viața lui Adrian se ghidează după principiul EHFAR (everything happens for a reason), având în vedere provocările prin care a trecut în viață până acum și modul în care a reușit să pășească peste ele. Adrian vine cu o poveste de viață cel puțin interesantă, plină de suișuri și coborâșuri, o narațiune din care fiecare dintre noi avem ceva de învățat.
Dar, lucrurile în viața lui au luat o întorsătură neașteptată, oferindu-i niște scenarii sumbre ce l-au adus față în față cu multe întrebări, decizii și mai ales, necunoscute. Trecute cu succes și determinare, apoi ca răsplată a urmat “Vlad” care aduce cu sine o experiență de viață ieșită din tipare, experiență care l-a ajutat să învețe, să se dezvolte și să ajungă cine este el acum.
În prezent, este unul dintre cei mai îndrăgiți și talentați actori din România, cu mai multe roluri în piese de teatru, cât și seriale, pe lângă rolul emblematic din serialul Vlad, dar totodată, este și omul de la care putem învăța multe despre autocunoaștere și adaptare.
Andrea Chiș
Andrea Annamaria Chiș este lector al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. A fost judecător 28 de ani, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentând consiliul în Bordul Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare. Curioasă din fire, Andrea învață permanent să (se) descopere. Preocupată fiind și de zona de soft skills a dreptului, a urmat programe de dezvoltare personală și s-a întors în bancă, înscriindu-se la cursurile facultății de psihologie. A
parcurs drumul de la comunicare la spiritualitate, de la Camino (Spania) la Daramshala (India). Publică lucrări de specialitate în reviste de drept, precum și eseuri despre cum gândește, scrie,
vorbește și comunică în spațiul public judecătorul. A coordonat proiecte privind strategii de comunicare publică a sistemelor judiciare și de prezență a judecătorului pe platformele de social media. Este inițiatorul proiectului Legal Soft Skills de pe site-ul juridice.ro.
Aurora Szentágotai-Tătar
Aurora Szentágotai-Tătar este profesor în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai și director al Școlii Doctorale Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific, Universitatea Babeș-Bolyai. Este psiholog principal în psihologie clinică și psihoterapie cognitiv-comportamentală și vicepreședintele Asociației de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din România. Este acreditată ca supervizor în Terapie Rațional Emotivă și Comportamentală de către Institutul Albert Ellis, New York. Interesele sale de cercetare includ intervențiile psihologice validate științific, rolul reglării emoționale în psihopatologie și psihologia pozitivă. Are o practică clinică de peste 17 ani.
Doru Căstăian
Doru Căstăian este profesor de științe socio-umane în Galați la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, unde le predă copiilor începând cu clasa a V-a și până la clasa a XII-a, profesor asociat la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și profesor la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, UDJ Galați. Totodată este publicist, doctor în filosofie și formator la Casa Corpului Didactic Galați. A publicat volumele „Cum şi de ce (mai) educăm” și ”Despre ce ne apropie și ce ne desparte”. Publică articole pe bookhub.ro, edupedu.ro, republica.ro, observatorcultural.ro, scoalanoua.ro, dilemaveche.ro.
Giles Duley
Giles Duley is a photographer, writer and presenter, born in 1971 in London. His work focuses on the long-term humanitarian impact of conflict. Most recently, he filmed the television series One Armed Chef with Vice, where he visits locations impacted by war, including Ukraine, Lebanon, and the Democratic Republic of Congo, cooks with the families he meets, and listens to their stories.
Starting his career as a music photographer, Duley worked with the likes of Mariah Carey, Oasis and Lenny Kravitz for publications including Q, Vogue, Sunday Times and Elle.
In 2004, Duley changed his focus to documentary work, partnering with well-respected charities such as HI (Humanity and Inclusion), EMERGENCY, Save the Children and UNHCR to highlight lesser-known stories deserving of public attention and action. Although documenting challenging, and at times, horrific situations, Giles captures the strength of those who fight adversity rather than succumb. His photographs draw the viewer to the subject, creating intimacy and empathy for lives differing from ours only in circumstance.
His work has taken him to Iraq, Afghanistan, South Sudan, DR Congo, Angola, Bangladesh, Kenya, Ukraine, Jordan, Lebanon, Colombia, Vietnam and Nigeria among others.
In 2011, whilst working in Afghanistan, Duley was severely injured by an IED. As a result of his injuries he is a triple-amputee. In 2012 he returned to Afghanistan to continue his work as a photographer.
Duley is also CEO and Founder of the NGO Legacy of War Foundation. A core part of the project is collaborations with other artists and writers to reach a wider audience. These collaborations have included the musicians Massive Attack and PJ Harvey. He is a campaigner for the rights of both refugees and those living with disability caused by conflict.
In 2019 he was awarded the prestigious Amnesty Media Award for Photojournalism.
Harry Baker
Iubește cuvintele din copilărie și e poet cu normă întreagă de când și-a luat diploma în matematică de la universitatea din Bristol, Anglia, în 2015. A devenit cel mai tânăr Poetry World Slam Champion în 2012. A publicat volumul de poeme ”The Sunshine Kid” în 2014. Ține workshop-uri și performance-uri de spoken word poetry.
Horia Sârghi
Horia Sârghi a creat în 2014 Zaiafet, canalul de YouTube cu peste 800 de abonați, pe care abordează teme de cultură generală și istorie, majoritatea pornind de la câte o carte. Este colaborator al unei emisiuni la TVR – „Breaking fake news” – în care sunt demontate știrile false, colaborează și cu Cronica Cârcotașilor și Reprezentanța Comisiei Europene a lansat o serie de materiale video realizate de el despre Uniunea Europeană.
Mihaela Nabăr
Mihaela Nabăr este directorul executiv al World Vision România. Este de peste 16 ani în World Vision, perioadă în care a făcut parte dintr-o echipă care a ajutat an de an zeci de mii de copii din satele României să fie hrăniţi, educaţi, protejaţi.
Mihaela coordonează ample programe în zona de educație, prin care World Vision luptă să asigure acces la o educație de calitate pentru toți copiii, indiferent unde trăiesc ei, în mediul urban sau rural, și să prevină abandonul școlar.
Pe lângă experienţa în mediul ONG, Mihaela are o experienţă care a format-o ca om și profesionist și care o leagă de mediul academic –ca profesor colaborator la Facultatea de Studii Europene în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi cercetător în cadrul aceleaşi Universităţi. În plus, este preocupată de zona de politici de finanțare și respectarea drepturilor omului.
Studii: are un doctorat în Istoria economiei la Universitatea Babes-Bolyai, este absolventă de Master la Universitatea Marne-la-Valle, Paris (specializarea ştiinţe politice) şi la Universitatea Babes-Bolyai (specializarea studii europene comparative) și are publicații științifice în domeniul relațiilor economice internaționale și în studiul coeziunii socio-econimice a statelor. Mihaela consideră că amprenta lăsată de fiecare dintre noi se produce atunci când ieșim cu adevărat din zona de confort și ne asumăm responsabilitatea pentru cei din jurul nostru, iar ultimii 3 ani ne-au învățat din plin cum să facem acest lucru.
Sânziana Tarța
Sânziana Tarța e actriță la Teatrul Național din Cluj-Napoca din 2014. A jucat și a cântat în spectacole semnate de Ada Milea, Răzvan Mazilu, Tompa Gabor și a interpretat rolurile Anita în West Side Story la Teatrul Odeon din București alături de Orchestra de tineret dirijată de Gabriel Bebeșelea, Maria de Buenos Aires în opera cu același nume la Teatrul Național din Timișoara și Janet Weiss în Rocky Horror Show pe scena teatrului independent din București. În 2022 a lansat piesa și videoclipul Babaganoush, unde semnează muzica, textul și regia.
Sonia Argint
Sonia Argint are o carieră în televiziune. De numele ei se leagă emisiunea în limba germană ”Deutsch um eins” și ”Vreau să fiu sănătos”. Este fondatoarea platformei de lifestyle doer.ro. Este promotoare a unui stil de viață sănătos pe care îl și practică. Dintre cel mai recente distincții menționăm Premiul I la categoria Best Lifestyle Blogger și Premiul II la categoria Health & Wellness Content Creator în cadrul Digital Divas 2022.