Youth@BodrumCollege
x = independently organized TED event

Theme: KIRILMA NOKTASI

June 1, 2025
12:00pm - 7:00pm +03
(UTC +3hrs)
Bodrum, Muğla
Turkey
This event is open to the public.
Tickets are available.

Kırılma noktaları olarak adlandırdığımız insanlığın büyük dönüşümleri dünya tarihindeki sıçramalarda büyük rol oynamaktadır. Tarih boyunca insanlık büyük kırılma noktalarına şahit olmuştur. İnsanlığın kırılma noktaları, toplumların, medeniyetlerin ve dünyanın gidişatını değiştiren önemli olaylar, keşifler veya gelişmelerdir.
Gelecekte insanlığın karşılaşabileceği potansiyel kırılma noktaları, mevcut teknolojik, bilimsel ve toplumsal trendler göz önüne alındığında oldukça geniş bir yelpazede olacaktır.
Bir konumuz eğitimdeki kırılma noktası AI olacaktır ancak öğretim çerçevesi öğretmen her zaman öğretmen tarafından sağlanacaktır. Eğitime yön veren öğretmenlerdir, Yapay zeka, ancak eğitime destek verebilir. Öğrenen ve öğreteni ortak koşullarda araştırmaya yönelten yapay zeka, doğru kullanılması koşuluyla, eğitimde demokrasiyi zirveye taşıyacaktır.
Bu konunun TEDx Youth konferansında ele alınması farklı alanlarda uzman olan konuşmacıların, öğretmenlerin ve öğrencilerin oluşturacağı bir platformda büyük yankı uyandıracaktır. Eğitimin geleceğine yön veren fikirler ortaya çıkacaktır. Gelecekte eğitimin nasıl bir yön alacağını merak eden izleyiciler birçok yeni fikre sahip olacaktır.
TEDx konferansında ele alınması farklı alanlarda uzman olan konuşmacıların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güzel fikirlerle izleyenler üzerinde merak uyandırmalarını sağlayabilir. AI üzerine görüş bildirecek uzmanlar, pedagoglar, sanatçılar, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler konuşmacı platformunu oluşturabilirler.
Başka bir konu ise zamanın kapılarını aralayan uzay çağıdır. İnsanlık için keşfedilmemiş kapıları açarak, geleceğin şekillenmesinde büyük bir rol oynayacaktır. Bu çağ, sadece teknolojik ve bilimsel gelişmeleri değil, aynı zamanda insanlık için yeni yaşam alanları, kaynaklar ve olasılıklar da sunacak. Uzayda koloniler kurmak, Dünya'daki nüfus baskısını azaltacak ve enerji krizlerine çözüm sağlayacak yeni enerji kaynakları keşfetmemize imkan tanıyacaktır. Ayrıca, uzay araştırmaları sayesinde sağlık, biyoteknoloji ve malzeme biliminde çığır açan buluşlar gerçekleştirilecek. Bu büyük adımlar, insanlığın dayanıklılığını, uyum yeteneğini ve sınırları aşma kapasitesini yeniden tanımlayacak. Uzay çağı, insanlığın evrendeki yerini ve rolünü anlamada, kendimizi ve sınırlarımızı keşfetmede yeni bir dönem başlatacaktır.
Diğer konuşma konumuz ise dijital kimlik sistemleridir. Kişisel verilerin saklanmasını ve işlenmesini gerektirir. Bu verilerin korunması, olası veri ihlallerine karşı güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı sorusunu gündeme getirir. Bir veri ihlali durumunda, kullanıcıların kişisel bilgilerinin kötü niyetli kişilerce ele geçirilme riski vardır. Bu konuda alınması gereken önlemler nelerdir? Gelecekte bu noktada nasıl protokoller düzenlenebilir?
Bahsettiğimiz noktalar, konuşmacılarımızın ele alacağı konuların sadece birkaçıdır.
1 Haziran'da TED Bodrum Kolejinde buluşuyoruz!

Ted Bodrum College Conference Hall
Ortakent Mahallesi Kolej Sokak No:20 Bodrum/Muğla/Türkiye
First Floor
Bodrum, Muğla, 48400
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Bodrum­College events

Organizing team

Zeynep
TEKBAŞ

Organizer

Emre
Erken

Muğla, Turkey
Co-organizer
  • Tolga Boran Alper
    Production
  • Zümra Kuvvet
    Production