MladostWomen
x = independently organized TED event

Theme: TEDxMladostWomen: Chance/Change ВАРНА

March 1, 2025
10:00am - 5:00pm EET
(UTC +2hrs)
Varna, Varna
Bulgaria
This event is open to the public.
Tickets are available.

💥 TEDxMladostWomen (Варна) дава гласност на идеите, които изграждат по-добро и по-справедливо бъдеще за всички. Това е локално събитие, организирано в духа на най-голямата световна вдъхновителска конференция TED, чиято мисия е да открие и представи „идеи, които си заслужава да бъдат споделени“.
👥 Тази година конференцията TEDxMladostWomen ще представи с радост тези, които правят смели крачки в бъдещето, тези, за да направят големите мечти реалност. Независимо дали работят директно върху нови модели на справедливост и приобщаване или са пионери в собствените си професии, тазгодишните лектори демонстрират ярко ново мислене и идеи, предназначени да очароват, повдигнат и отключат нови възможности за всички нас.
🔴 Chance/Change е нашето напомняне за възможностите, които имаме в живота и как ги използваме.
🎫 Билети може да закупите в сайта ни: www.tedxmladost.com
Заповядайте! Очакваме ви!

Yunashki salon
бул. „Христо Ботев“ 1910
Varna, Varna, 9000
Bulgaria
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Mladost­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Борис Цонев

фитнес треньор
💥 Борис Цонев е съосновател на онлайн фитнес коучинг програмата Pumpman. Сертифициран от един от най-добрите научно-потвърдени курсове за фитнес и хранене в света The Henselmans PT course. Започва да помага да хората да подобрят здравето и визията си едва на 16 години, а в последствие започва да предава знанията си и в социалните мрежи. Неговата цел е да откаже хората от мисленето, че да си във форма е трудно и да представи опростен, гъвкав и устойчив модел, с който да постигнат визуалната и здравословна трансформация, която да задържат завинаги. ✅️ Чуйте от първо лице как промяната е шанс за здравето ви.

Вероника Драганова

мениджър
💥 Вероника Драганова е едва на 14 години, когато се мести със семейството си в Торонто, Канада. Завършва висшето си образование с отличие в най-престижния канадски университет, като магистър по социология. През 2021 г. Вероника решава сама да се завърне в родния си град, Варна, и започва нов етап в професионалния и личния си живот. В рамките на 3 години тя постига значителни успехи в българския корпоративен свят, издигайки се в IT компания. Същевременно стартира собствен бизнес и намира любовта на живота си. ✅️ Чуйте историята на една жена, която сама създава своя късмет, предприемайки смели стъпки и драстични промени без да се обръща назад.

Мигелна Ангелова

тв продуцент
Миглена Ангелова става популярна като водещ на може би най-гледаното предиобедно телевизионно предаване "Искрено и лично", което е в ефир от 2000 г. до 2014 г. Освен с с журналистика, Миглена Ангелова се занимава активно и с психология. Завършила е "Практическа психология", "Бизнес психология" и "Гешталт терапия". Човешките взаимоотношения за нея не са енигма. През 2016 г. печели популярното риалити VIP Brother, където получава огромна подкрепа от зрителите. В момента основно се занимава с психологически консултации и с развитието на youtube-канала си "Искрено и лично". ✅️ Не пропускайте възможността да разберете искрено и лично защо всяко ново знание ни прави нова личност.

Мина Крайчева

автор
💥 Мина Крайчева пише за бъдеще с роботи, обладаващи дух и религиозни търсения. Вярва в общата ни съдба с Изкуствения интелект. Планира първия си филм на тази тема, след като получава отзив от известен продуцент, „чe тази история заслужава да се види от широката публика". В миналото си се занимава с маркетинг и бизнес развитие като последните 10 години от кариерата си е директор във ФИНТЕХ компания. След като я напуска издава пет книги и поставя на сцена мултимедиен спектакъл. „Историите ми не идват от мен, виждам ги като кадри от филм. След като написах последната си книга, започнаха да ми задават въпроси за бъдещето. Трябваше да се образовам от най-известните футуристи и се оказа, че съм описала това, което предстои..." ✅️ От Мина ще чуем как промяната води към бъдеще

Славена Родинова

предприемач
💥 Славена Родинова заема поста CEO на Hot Farm от почти 4 години и отговаря за развитието на семейната ферма за люти чушки в с. Страшимирово, създадена от нейните родители през 2011 година. Славена е ангажирана пряко с продажбите, маркетинга, бизнес развитие и визията на бранда. Нейният екип сертифицира най-лютата българска чушка „Български дух“ като в портфолиото на компанията днес има над 60 продукта. Във фермата в село Страшимирово можете да посетите единствения по рода си ЛЮТ ТУР в България. Славена е единствената българка тази година, която е част от престижната класация на Forbes за Европа 30 under 30. Друг интересен факт за нея е участието й през 2013 година в X Factor Сезон 3. ✅️ Не пропускайте възможността да разберете къде е ключът за създаването на успешен бранд и разрастването на семеен бизнес както в България, така и на световния пазар..

Стефан Попов-Чефо

youtube влогър
💥 Стефан Попов-Чефо е един от най-популярните български създатели на видео съдържание в Youtube. През 2019 г. създава свой собствен Youtube канал на име Chefo.Там той започва да прави познатите на масовата публика поредици: реакции на песни, коментари на интернет видеа, влогове от пътешествия. През 2022 г в канала започва да се публикува видео съдържание, обхващащо по-социални тематики и актуални събития. Правят се коментари на теми като политика, история и гражданско образование. Дава се гласност на проблемите в българския политически живот. Завършил е НАТФИЗ и има редица роли в киното и театъра. През 2023 г. участва и в световното приключенско риалити Survivor. ✅️ Не пропускайте възможността да разберете какви промомени настъпват в социалните мрежи и какви възможности за развитие ни дава дигитално съдържание.

Теодосий Теодосиев

физик
🔴 Теодосий Теодосиев на #TEDxMladostВарна 💥 "Българската майка ражда едни от най-талантливите деца в света." Това са думи на световно признатия учител Теодосий Теодосиев - Тео. Той е един от съвременните будители на България. Под неговото менторство и обучение са създадени едни от най-добрите световни физици. Учениците му не спират да славят България на различни световни състезания. А много от тях вече са професори в чуждестранни университети. ✅️ Чуйте на живо как знанието е шанс и промяна и как се прави промяна дори там, където изглежда, ще няма шанс за развитие.

Organizing team

Teodora
Hristova

Organizer