Istanbul Anatolian HS
x = independently organized TED event

Theme: Breaking Points In Life

This event occurred on
September 21, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

TEDx Istanbul Anatolian HS is a local TED conference created to serve TED's "Ideas Change Everything" spirit, share ideas that will inspire you, and expand your horizons. This year our theme is "Breaking Points in Life". We will listen to the ideas of speakers who work in various disciplines, change their lives with the steps they take, that is, create their own breaking points. Our main goal is sharing ideas that will encourage our listeners to create turning points in their own lives. Our conference will be at Museum Gazhane on September 21, 2024.
For your questions, you can contact us at tedxistanbulanatolianhs@gmail.com or via ialtedx Instagram account.

Müze Gazhane
Hasanpaşa, Kurbağalıdere Caddesi No:125 34722 Kadıköy/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34722
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Istanbul ­Anatolian ­H­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Can

Teknoloji Programı Yapımcısı ve Sunucusu
Gazeteciliğe 2010 yılında Radikal Gazetesi’nde başladı. Gazetenin Ekonomi Servisi'nde teknoloji ağırlıklı olmak üzere haberlere odaklandı. "GSM numaranız elimizde" başlıklı haberi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yılın Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü. Bu esnada Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Bilişim ve Teknoloji Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Kısa bir süre Webrazzi'de yazarlık yaptıktan sonra 2013'ün Haziran ayında Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi kadrosuna 'Teknoloji Editörü' olarak katıldı. Her pazar ana gazetede teknoloji trendleri üzerine konular işledi. 2016 sonu itibariyle Hürriyet Startup sayfalarını hazırlamaya başladı. CNN Türk'te ‘Teknoloji Her Yerde’ adındaki programı hazırlayıp sundu. 120 bölümü aşkın programa imza attı. Hürriyet ve CNN Türk'ten ayrıldıktan sonra kendi prodüksiyon ve yapım şirketini kurdu. 'ACS Medya' olarak şu anda NTV'de her Cumartesi 11.30'da yayınlanan 'Tekno Hayat' programını hazırlayıp sunuyor.

Bennu Yıldırımlar

Tiyatrocu & Oyuncu
İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Bennu Yıldırımlar 22 Kasım 1969 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde okudu. Sinemaya konservatuvar öğrencisi iken Gönülden Gönüle adlı filmle başladı. TRT yapımı Perili Köşk filminde rol aldı. Aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başladı. İlk olarak Aristofanes'in "Kuşlar" adlı oyununda rol aldı. Mezun olduktan sonra 1990-1991 sezonunda İngiltere'ye giderek Londra'daki Westminster Yetişkin Eğitim Enstitüsü'nde drama üzerine kurs gördü. 6. Ankara Film Festival’i Ödülü, Bedia Muvahhit Ödülü ve Lions Türkiye Ödülünü kazandı. İsmet Küntay, Sadri Alışık ve 35. Altın Kelebek ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülü değer görüldü. Küçük Süper Baba dizisindeki Elif rolü ile tanındı. Yaprak Dökümü adlı dizideki Fikret, Gönül İşleri dizisindeki Servet, Kadın dizisinde ise Hatice karakterleriyle tanınırlığı arttı. Günümüzde Bahar dizisinde Ayhan karakteriyle oyunculuk hayatına devam etmektedir.

Damla Babacan

Dublaj Sanatçısı
Damla Özüduru Babacan, 28 Ocak 1980 tarihinde Ankara'da doğdu. 1993 yılında TRT'nin açtığı sınavı kazanarak seslendirme sanatçısı olarak kariyerine başladı. Kurumda, Rüştü Asyalı ve Semih Sergen gibi sanatçılardan diksiyon dersleri aldı. 20 yıl Ankara'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 27 Haziran 2008'de yine seslendirme sanatçısı olan Sungun Babacan ile evlendi. TRT, Disney Channel, Cartoon Network ve çeşitli başka stüdyoların seslendirme kadrosunda yer alıyor. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde ve farklı kurumlarda dublaj dersleri veriyor. Disney'in popüler film ve dizilerinde başrol karakterleri seslendiren Damla Babacan, Mucize Uğur Böceği ve Kara Kedi'de Marinette'i, Karlar Ülkesi'nde Anna'yı, Rapunzel'de Rapunzel'i, Prenses Sofia'da Prenses Sofia'yı, ayrıca Disney Dışında Cartoon Network'te Ben 10'da Gwen'i, Valorant oyununda Sage'i, Harry Potter serisinde Cho Chang'i, Tinkerbell'de Fawn'ı, Alice Harikalar Diyarında'da Alice gibi birçok önemli karakteri seslendirdi.

Defne Cıngır

Girişimci & İçerik Üretici
2007 doğumlu Defne Cıngır, Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tam burslu okumakta ve Uluslararası Bakalorya (IB) müfredatını takip etmektedir. Lise hayatı boyunca kendini keşfetmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Cıngır’ın hikayesi, henüz 15 yaşındayken kendi podcast yayını “Gülümse”yi kurmasıyla başladı. Günlük hayatın arka planındaki psikoloji bilimini irdelediği bölümleri ilgi gören Cıngır, Spotify ve Instagram üzerinden içerik üretmeye devam etti. Nörobilim camiasının önemli topluluklarının desteğiyle dünya çapında düzenlenen liselerarası nörobilim olimpiyatı “Brain Bee”yi Türkiye’de ilk kez düzenledi. İlkokul çocuklarında psikolojik iyi oluşu destekleyici bir kutu oyununun tasarımı üzerinde çalışmaya başlayan Cıngır, oyun prototiplerinin üretiminde ve ülke çapında oyun atölyeleri düzenlemekte birlikte çalıştığı yaklaşık 40 kişilik bir ekibi yönetiyor. Bugünlerde Cıngır, Amerikan üniversitelerine başvurularını yaptığı sırada çevresindekileri gülümsetmek için çalışmaya devam etmektedir.

Doğan Can Karabudak

Gezgin
Doğan Can Karabudak, kendisine dünyayı gezmeyi hedef almış gezgindir. Mersin Toros Üniversitesinde Bilgisayar mühendisliğine başladığı dönem hayatındaki dönüm noktaları başlamıştır. Üniversitenin ilk senesinin sonunda Work and Travel programıyla Alaska’ya gitmiştir. Work and Travel deneyimi kendisinde önemli değişimlere sebep olmuştur. Pek çok Avrupa Birliği projesine katılan Karabudak, Sınırları Aşan Gençlik Derneğini (YOBBA) kurmuştur. 2020 başlarında ise Erasmusplus Turkiye platformunu kurarak Avrupa Birliği Fırsatlarından daha fazla kişinin faydalanması konusunda çalışmalar yapmaktadır. Henüz 32 yaşında 41 farklı ülke bulunarak, hem kendine hem de içerisinde bulunduğu topluma bir şeyler katma niyetindedir. Gelişime açık ve kendisini geliştirmek isteyen kişilere yurt dışına en asgari ücretler ile nasıl çıkılabileceğini anlatmak ve onların hayatında kendisi gibi dönüm noktalarını oluşturmak adına “Başka Yol” olarak yola koyuldu…

Gökhan Mutlay

Yapımcı, Eğitim Girişimcisi
Gökhan Mutlay, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği eğitiminin ardından otelcilik ve organizasyon sektörlerinde yöneticilik yaptı. Daha sonra, sinema ve TV kariyerine Türkiye ve uluslararası pazarlarda TV formatı yaratıcısı ve yapımcısı olarak başladı.Türkiye’nin ilk dijital müzeleri olan Efes Dijital Deneyim Müzesi ve Ayasofya Tarihi Dijital Deneyim Müzesi'nin konsept ve içerik direktörlüğünü yaptı. Kurucu ortağı olduğu İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Acunmedya Akademi CEO’su olarak, TV, medya, gastronomi gibi alanlarda uygulamalı eğitimler veren bir platformda liderlik etmektedir. Acunmedya Akademi’de yürüttüğü yenilikçi eğitim metodolojisi ile öğrencilerine masterclass'lar ve marka iş birlikleriyle zenginleştirilmiş geniş network imkanı sunarak, iş dünyası ile eğitim arasında bir köprü kurmayı başararak, mezunlarının yüksek işe yerleşme oranı ile 11 dönemdir yoğun talep görmektedir. Mutlay, halen Altın Koza Film Festivali Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir.

Gülberg Göydağ

Girişimci
Gülberg Göydağ, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunudur. Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nde akademisyen olarak uzun yıllar çalıştı. Akademik çalışma hayatına ara vererek topluma faydalı bir proje oluşturmak için uzun uğraşlar vermiştir. Özellikle kırsala dönüşün gelişmesi adına birtakım çalışmalar yürüten Göydağ, 2019 yılında Türkiye’de çok nadir yapılan bitki konseptli Lavanta Villa turizm işletmesi projesini Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdi ve geleceğe yön veren yılın projesi ünvanını aldı. Türkiye’de ilk 5 turizm destinasyonundan biri seçilen projesiyle sezonluk 1 milyon ziyaretçi sayısıyla kendisinden söz ettiren bir proje köyü kurdu. 2021 yılında kendi markasıyla doğal lavanta ve gül ürünleri işleme ve paketleme atölyesi kurarak yurtiçinde ve yurtdışında birçok işletme ile buluşturdu. 2022 yılında bölgesinde gerçek Isparta Gülsuyu çalışmasını piyasa ile buluşturdu. Daha güzel bir dünyada yaşamak ümidiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Hakan Mengüç

Yazar
Yazar, Besteci, Akademisyen ve Neyzen olan Hakan Mengüç, Girne Amerikan Üniversitesinde Sufi Felsefesi dersleri vermekte ve aynı üniversitede kurulan Sufi Akademisinin başkanlığını yürütmektedir. Yayımlanmış 9 kitabı vardır ve kitapları 14 farklı dile çevrilmiştir. Aynı zamanda Almanya’daki özel bir üniversitede İngilizce Yaratıcı Yazarlık dersleri vermektedir. Hakan Mengüç Bursa’da doğdu. Küçük yaşlarındaki içsel arayışı onu sufi felsefesi ve ney ile tanıştırdı. Ardından uzun bir yolculuk süreci başladı, Osmanlıca öğrendi, Tasavvuf dersleri aldı, Mesnevi’yi daha iyi anlayabilmek için Farsça öğrendi, dünyanın birçok yerinde ruhsal çalışmaların yapıldığı merkezleri ziyaret etti, her birinden birçok değerli bilgi öğrendi. Sakin üslubu, sade anlatımı ve kendi yaptığı besteleri ile sosyal medyada konuşmaları / ney dinletileri milyonlarca gönüle ulaşmıştır.

Organizing team

Sinem Ayse
Yildiz

Istanbul, Turkey
Organizer

Nihal
Yıldırım

İstanbul , Turkey
Co-organizer