IAFL Youth
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 27, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxIAFL Youth
Eğitim, Fahrettin Kerim Gökay Cd, 34722 Kadıköy/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34722
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­I­A­F­L ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ataberk Özaydın

Girişimcilik ve e-spor alanında başarılı bir geçmişe sahip olan ve üniversitede yazılım mühendisliği okumuş olan Ataberk Özaydın lise yıllarında itibaren çeşitli başarılar elde etmiş ve girişimlerde bulunmuştur. Üniversiteye başladıktan sonra makronline yazılım ekibini kurarak makrosocial ve makromusic gibi projeler geliştirdi. Şu anda ise makromusic’in Co-Founder & CEO’su olarak görev yapıyor. Uygulamayı önce Türkiye’de büyütmek ve daha sonra global bir düzeye taşımak ise gelecekteki hedeflerindendir.

Aydın Uysal

1996 Mersin doğumlu olan Aydın Uysal, YTÜ Endüstri Mühendisliği’ni tamamladıktan sonra Amerika’da Work and Travel, Ukrayna’da Aiesec gönüllüsü olarak çalıştı. Hindistan’da bir teknoloji firmasında deneyim kazandı. Staj ve iş deneyimleri Volkswagen, n11.com gibi prestijli firmalarda oldu. Doğuş Holding’in ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Brandmarker yarışmalarını kazandı. 2020’de kurumsal hayattan ayrılarak eğitim teknolojisi startup’ı olan Kopilot’u kurdu.

Deniz Gökkan

6 Ocak 1998’de Şanlıurfa’da doğdu. “Hayat Bayram Olsa” ismindeki ilk kitabını henüz 10 yaşındayken çıkardı. Kitaptan elde ettiği gelirin tamamıyla kimsesiz çocuklara yardım kampanyası başlatıp okuduğu okulun kardeş okuluna destekte bulundu. Ortaokuldayken katıldığı öykü yazma yarışmasında Türkiye Birinciliğine layık görüldü. Yazdıklarını görselleştirmeye dair isteği de bu noktada açığa çıktı. Lise yılları, bir elinde kamerasıyla müdürün odasından izin kağıdı dilenerek geçti. Bu süreçte birçok kısa film yarışmasına katıldı. Birincilik ve Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı. 2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Arkadaşıyla beraber Türk sinemasının nostaljik dizilerini satirik bir dille yorumladığı “Diye Tv” oluşumunu kurdu. Güncel olarak Kafa Dergisi’nde yazmakta ve sosyal medya hesaplarına video essay’ler üretmekte.

Işıl Ergincan

Sürdürülebilirlik projeleriyle ön plana çıkan Işıl.. Ergincan, 2021 yılında Kadir Has Üniversitesinde lisansını yaparken Erasmus projesiyle 9 ay Fransa’da stajını yaptı. Aynı zamanda kendisi Kadir Has Üniversitesinde Endüstri Ürünleri Tasarımı, Anadolu Üniversitesinde ise Marka İletişimi ile Kültürel Miras ve Turizm okudu. Şuanda ise kendi geliştirdiği Plastic Lab projesi üzerine çalışmalar yapıyor. Projenin ana amacı plastik kullanımını en aza indirerek sürdürülebilirliği arttırıp insanları bilinçlendirmektir. Aynı zamanda sosyal medyada aktif bir green influencer olarak takipçilerine sürdürülebilirliği anlatmaktadır.

Kadir Can Kırkoyun

2016 yılından itibaren özellikle eğitim teknolojileri olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir teknoloji girişimcisidir. 2016-2019 yılları arasında kurucu ortağı olduğu Scode girişimi ile 450 binden fazla gence oyunlaştırılmış kodlama eğitimi sağlanmıştır. Yurtdışında çok sayıda girişim ve hızlandırma programında yer alırken, Türkiye'nin en iyi girişimi gibi ödüllere sahip bir girişim olmuştur. Kurucu ortağı olduğu Üretken Akademi, Mart 2020'den günümüze kadar 45 binden fazla genci, teknoloji girişimciliği ve teknoloji sektöründe kariyer odağında desteklemiştir. Türkiye genelinde gençleri teknoloji odağında desteklemeye son sürat devam etmektedir.

Osman Fatih Cengiz

1979 yılında Afyon,Sandıklı’da doğdu.Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme lisans ve pazarlama yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatını ve ticareti öğrenebilmek amacıyla lise ve üniversite yıllarında tezgahtarlık,anketörlük,kasiyerlik ve radyo sunuculuğu yaptı.Profesyonel deneyimine İzmir’in en büyük reklam ajansında müşteri temsilcisi olarak başladı.Türkiye’de pazarlama ve marka iletişimi alanında ilk olan pek çok projede kampanyada görev aldı.Dijital dönüşüm, marka konumlandırma, pazarlama stratejisi oluşturma, kurumsal kimlik oluşturma, online itibar yönetimi, işveren markası, kültür iletişimi ve hikaye tasarımı konularda çeşitli markalara ve start up’lara danışmanlık yapan Cengiz bilgi ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla iletişim, stratejik pazarlama, marka yönetimi, yeni medya ve hikaye iletişimi konularında profesyonel konuşmacılık & eğitmenlik yapmaktadır. İletişimin Kadarsın, Hiç Böyle Düşünmemiştim adlı kitapların yazarıdır.

Ufuk Demir

1995 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Ufuk Demir, Çankırı Fen lisesinden mezun oldu. Üniversite yıllarında Doğuş Holding’in simülasyon yarışmasını kazandı. Türkiye’nin en büyük endüstri mühendisliği akran topluluğunu kurdu.İTÜ Teknokent’te geçirdiği 3 yıllık süre zarfında Borda Teknoloji’nin 4 katlık büyümesinde büyük katkısı oldu. 2020 yılında ise kurumsal hayattan ayrılarak, bugün de 1 milyona yakın birebir öğrenci görüşmesi sağlayan eğitim teknolojisi startup olan Kopilot’u kurdu.

Organizing team

Sude
Özden

Istanbul, Turkey
Organizer