Lunca Argesului Youth
x = independently organized TED event

Theme: Defining the "normal"

This event occurred on
September 7, 2024
Pitesti, Argeș
Romania

Conferința TEDxLunca Argeșului Youth, aflata la a doua ediție, eveniment de public speaking licențiat de către Fundația TED, va avea loc in orasul Pitesti!
Sunt invitați 9 speakeri din domenii vaste, cu scopul de a inspira cei 100 de participanți, prezentându-le călătoria lor de-a lungul vieții, momentele grandioase, dar și cele lipsite de puteri.

Defining the „normal“ reprezintă tema aleasă pentru a doua ediție a TEDxLunca Argeșului Youth. “Normalul” definește un tipar pe care omul consideră că “trebuie” să-l îndeplinească pentru a se încadra în standardele societății.

Dar ce se întâmplă când punem “normalul” sub un semn de întrebare? Ce se întâmplă când încercăm să rupem barierele, pentru a ne asigura atât nouă cât și generațiilor următoare oevoluție continuă?

Te așteptăm la Teatrul Victoriei, pe 7 septembrie 2024, pentru a rupe baricada “normalului”. Provocăm acest concept abstract, și dovedim ca nimeni nu-i poate asocia o definiție de dicționar.

Teatrul Victoriei
Strada Victoriei 20, Pitești 110017
Pitesti, Argeș, 110017
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lunca ­Argesului ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Angelina Cozma

The Wellpreneur
Angelina Cozma este wellpreneur, creatoarea conceptului de LifeStyle NONTOXIC Biotiful în România, biohacker și creatoarea primei gamei de nutraceutice dedicate exclusiv sanatii feminine si masculine. Ca expert în nutriție științifică certificata la Stanford Center for Health Education și formator de opinie, Angelina își folosește propria platformă pentru a educa și îmbunătăți calitatea vieții persoanelor dornice să-si atinga succesul in viata fara a plati cu pretul sanatatii prin programe de educare si informare constienta Femeie liberă, relaxată și fericită, Angelina încurajează femeile să își descopere și fructifice potențialul trăind în armonie cu esența lor ancestrală.

Antonio Luca

The Perseverant
Creator de conținut în nișa de food, licențiat în Marketing, absolvent a mai multor cursuri de bucătar profesionist, iar in prezent masterand la Management si Comunicare in Afaceri. A deschis propria agentie de marketing, nișată pe partea de horeca. Îi place mult sa se implice in actiuni caritabile, iar de multe ori, în colaborările pe care le are, le propune brand-urilor să ajute oamenii. A reușit să atingă peste 1 Milion de urmăritori pe rețelele de socializare. Datorita faptului ca a reușit in social media, prin brandurile cu care colaborează, poate ajuta oamenii din satul sau natal.

Cristian Lupsa

The Writer
Cristian Lupșa e jurnalist și povestitor. În acest moment conduce comitetul de preselecție al European Press Prize, cele mai prestigioase premii europene de jurnalism. Până de curând a fost editorul publicației independente de jurnalism narativ, DoR (dor.ro). La DoR – din 2009 până la finalul lui 2022 – a făcut de toate: a scris, a editat, a dat cu mopul, a distribuit reviste, a vândut proiecte și publicitate, și-a sprijinit colegii să devină cea mai bună versiune a lor și să publice cele mai bune povești pe care le pot spune. A fondat și găzduit conferința The Power of Storytelling.

Cristina Ciobanasu

The Artist
Crescută de două familii, una biologică și una adoptivă, cu oameni dragi care au reușit să pună câte o cărămidă la formarea ei, cu multă muncă, ambiție, perseverență și oportunități apărute la momentul potrivit a ajuns să poată spune astăzi că este mândră de omul în care s-a transformat. Nu a visat nici o clipă să ajungă actriță, muzica fiind prima ei pasiune, însă Universul a avut alt plan pentru aceasta.

Ioana Herghea

The Teacher
Ioana Herghea este medic rezident endocrinolog și fondatoarea platformei Mitocondria, o resursă educațională importantă pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de admitere la medicină. Platforma, inclusiv canalul său de YouTube, oferă lecții detaliate de biologie, rezolvarea de exerciții, și sfaturi pentru o învățare eficientă. In fiecare an, Mitocondria ajută sute de elevi să își atingă obiectivul de a fi admiși la facultăți de medicină, oferindu-le nu doar cunoștințele necesare, ci și o atitudine sănătoasă față de procesul de învățare și cariera medicală. Ioana este dedicată să sprijine tinerii aspiranți la o carieră medicală, concentrându-se pe clarificarea conceptelor complexe și pregătirea lor mentală și emoțională pentru această cale profesională.

Luciana Baicea

The Continuous Student
Luciana este un om pasionat de comunicare și de o mai buna înțelegere a celor din jur și a modului în care noi, indivizi, funcționăm ca parte dintr-un sistem mai amplu. Om de comunicare la bază și cu experiență de project management în industria publicității, Luciana a hotărât în 2020 să își pună abilitățile în slujba proiectului Mind Architect și a misiunii acestuia de a aduce cunoașterea de sine fundamentată în știință aplicată în viața de zi cu zi mai aproape de cât mai mulți români. Din 2020, lucrează ca Project Manager al proiectului Mind Architect și contribuie cu vocea în toate episoadele, folosindu-le pe acestea ca oportunități de învățare, dezvoltare și integrare a conceptelor prezente în podcast. În prezent, Luciana este în formare, pe drumul de certificare ca și coach transformațional. În restul timpului, contribuie la dezvoltarea unei comunități de exprimare de sine prin dans și facilitează lucrul cu grupuri în procese de învățare a dansului și mișcării corpului.

Mona Serban

Control vs Conectare
Mona Serban a terminat Facultatea de Litere Pitesti sectia Franceza-Engleza, in anul 2004, dupa care a predat limba engleza in diverse centre private si universitare din Turcia si Columbia. Intoarsa acasa in 2009 Mona a promovat examenele Cambridge, deschizand un mic centru pe care l-a numit English Fun. Metodele britanice au facut ca centrul English Fun sa se dezvolte de la an la a tot mai mult ajungand de la 70 de cursanti in 2009 la peste 1500 de cursanti in 2023. Portofoliul Monei cuprinde participari numeroase la cursuri de perfectionare, conferinte internationale, tabere de vara in Anglia, America si Scotia. Mona a dus in Pitesti o perspectiva noua asupra educatiei: educatie cu blandete, prin conectare, cu armonie si voie bună. Mona este o adevarata activista care crede ca ceea ce conteaza realemnte in progresul academic si personal al unui copil este sustinerea emotionala, in egala masura cu cea academica

Valentina Ciobanu

The Youth Activist for Democracy
Valentina Ciobanu este o tânără activistă pentru democrație, specializată în domeniile participării tinerilor, politicilor de tineret și drepturilor omului. Eforturile sale actuale se concentrează pe promovarea participării politice semnificative a tinerilor Valentina conduce în prezent inițiative-cheie care vizează creșterea participării politice a tinerilor, fiind creatorul și coordonatorul Manifestului pentru Sporirea Participării Politice a Tinerilor și al Programului de Ambasadori ai Participării Politice a Tinerilor. În plus, Valentina a adus contribuții semnificative la dezvoltarea comunităților locale prin coordonarea campaniei “Fondul destinat activităților de tineret - Lege sau legendă?”, care a facilitat o creștere remarcabilă de 6,8 milioane RON (aproximativ 1,4 milioane de euro) a fondurilor locale alocate activităților de tineret. Această realizare a fost recunoscută la Gala Premiilor Participării Publice din 2023.

Vlad Tudor

The AI Developer & Entrepreneur
Tudor Vlad este un cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, unde și-a obținut licența și masteratul. Pe lângă activitatea academică, el este un prolific creator de conținut educațional, publicând articole tehnice și videoclipuri pe canalul său de YouTube. Considerat un adevărat “tech wizard,” Tudor Vlad este pasionat de ingineria electrică, microcontrolere și programare, având la activ diverse invenții și prototipuri, așa cum ilustrează și unul dintre proiectele sale de pe YouTube. În 2021, el a fondat Sapio AI, o companie prin care colaborează cu startup-uri pentru dezvoltarea de soluții bazate pe Inteligență Artificială, inclusiv în domenii precum Computer Vision, recunoaștere vocală și procesarea limbajului natural. Pe lângă activitatea sa în domeniul academic și tehnologic, Tudor Vlad este implicat activ în antreprenoriat, lucrând în prezent la dezvoltarea a două aplicații proprii.

Organizing team

Razvan
Negru

Pitesti, Romania
Organizer

Florin Elvis
Tudor

Co-organizer