AUEB
x = independently organized TED event

Theme: Palimpsesto

This event occurred on
April 27, 2024
10:00am - 8:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Athens, Attiki
Greece

The term palimpsest refers to ancient texts or paintings that were overlaid with other texts or images at a later time to be reused as a base for creating newer works.

The layers and complexity of a work, of art, of a person, of life.

Events, actions, decisions, and changes that led to the final result, to the final destination.

Are we ultimately what appears on the surface, or the endless layers hidden beneath it?

Who would we be if we removed one or more layers?

What continuity and flow brought us here?

By scraping the layers, do we find the boundaries of ourselves?

What is our true identity?

Are we palimpsest souls or linear and disconnected entities?

Athens Conservatoire
Rigillis & Vas. Georgiou B' 17-19
Athens, Attiki, 10675
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­A­U­E­B events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anthony Kay

Dancer
Ο 17χρονος Αντώνης Καραμπάτος ασχολείται με το χορό από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στα δέκα του ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου, με την πρώτη του παράσταση να πραγματοποιείται τον ίδιο χρόνο, με διθυραμβικές κριτικές. Από τότε λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις σε ετήσια βάση, μέχρι και σήμερα. Το 2019 έγινε δεκτός, μετά από οντισιόν, στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής (ΚΣΟΤ) όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 κατέλαβε τη μοναδική θέση χορευτή στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, με 94% επιτυχία. Από το 2022 ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς χορού, όπου και κατέλαβε 8 χρυσές διακρίσεις σε αντίστοιχα σόλο. Καθώς και στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Of Dance που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2024 όπου και κατέκτησε την δεύτερη θέση σε κατηγορία σύγχρονο σολο ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη χορού. Το αγαπημένο του στυλ χορού είναι το Σύγχρονο, γιατί τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος.

Billie Kark

Performer & Musician
Η Billie είναι καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Άρχισε να γράφει τη δική της μουσική κατά τη διάρκεια της πανδημίας ψάχνοντας ένα τρόπο να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Το μουσικό της όραμα είναι να αφήνει το μυαλό της ελεύθερο να δημιουργεί ασυνήθιστους συνδυασμούς, πέρα από τα κουτάκια στα οποία κάποιες φορές μπαίνουμε άθελά μας. Της αρέσει να πειραματίζεται με ενδογενείς ήχους και η μουσική της περιγράφεται ως μελωδική ηλεκτρονική, με επιρροές των Ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Christina Kontova

Fashion Designer
Η εντυπωσιακή επιχειρηματίας και σχεδιάστρια Χριστίνα Κοντοβά έχοντας σπουδάσει Βιοϊατρική Τεχνολογία, αποφάσισε ότι τη γεμίζει τελικά το σχέδιο και η μόδα. Και το έκανε! Το brand CKontova υπάρχει για περισσότερα από 10 χρόνια. Μπορεί να ταιριάζει με οποιοδήποτε εξώφυλλο περιοδικού και είναι μια από τις αγαπημένες μάρκες των γυναικών που αγαπούν τη μόδα, την αισθητική και τα υψηλής ποιότητας ρούχα. Η έμπνευσή της πηγάζει από τις αμέτρητες εμπειρίες που χτίζει. Ταξιδεύει πολύ, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς - εντός και εκτός συνόρων. Αναζητά την εμπειρία, την εκπαίδευση και την ελευθερία. Η Χριστίνα Κοντοβά είναι μια πολύ δραστήρια και γενναιόδωρη γυναίκα που έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δραστηριότητες σε χώρες του τρίτου κόσμου, προσφέροντας πολύτιμα αγαθά σε οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη. Μοιράζεται τον ελεύθερο χρόνο της ανάμεσα στο γυμναστήριο, τους πολύτιμους φίλους της, την οικογενειακή ζεστασιά και τον αξιαγάπητο σκύλο της, την Πόπη.

Christina Leimoni

Chief Operating Officer @Microsoft
Η κα. Λεϊμονή Χριστίνα ηγείται των ομάδων Operations και Marketing για την Microsoft Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης σε 14 χώρες. Πριν από την Microsoft, κατείχε ηγετικές θέσεις στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη με βάση το Λονδίνο, όπως η Google, η Canon και ο όμιλος Vodafone, με τα τελευταία χρόνια να επικεντρώνεται στο μετασχηματισμό των εσωτερικών οργανισμών για την υποστήριξη της εταιρικής τους βάσης, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, με καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει αποκτήσει βαθιά τεχνογνωσία στην στρατηγική πωλήσεων, το μάρκετινγκ και την οργανωτική αριστεία και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Στη διάρκεια του επαγγελματικού της βίου έχει ασχοληθεί ενεργά με την διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στον χώρο της εργασίας καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την εταιρική κουλτούρα σε αυτά τα πεδία.

Diomidis Spinellis

Professor at Athens University of Economics and Business and Delft University of Technology
Ο Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού του Πολυτεχνείου του Delft. Έχει υπηρετήσει ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει εργαστεί στη Google ως Senior Software Reliability Engineer και έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος πληροφορικής με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και πολυεθνικές εταιρίες τεχνολογίας στο εξωτερικό. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τα βραβευμένα και ευρέως μεταφρασμένα βιβλία «Code Reading» και «Code Quality: The Open Source Perspective» καθώς και πάνω από 300 επιστημονικά άρθρα που έχουν λάβει περισσότερες από 13500 αναφορές. Έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού IEEE Software καθώς και συντάκτης της δημοφιλούς τακτικής στήλης «Tools of the Trade». Κατέχει τον τίτλο του διακεκριμένου μέλους στις οργανώσεις ACM και IEEE.

Fotini Leobilla

M.A Sociologist, Addiction Counselor, Vice President of KETHEA
Η Φωτεινή Λεομπίλλα είναι Κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στον κοινωνικό αποκλεισμό και εξειδίκευση στις εξαρτήσεις. Συνδυάζοντας την προσωπική της εμπειρία ως πρώην χρήστης ψυχοδραστικών ουσιών με την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση και τη μακρόχρονη επαγγελματική της εμπειρία στον χώρο, προσπαθεί να προτείνει ή/και να εφαρμόσει μέτρα και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των χρηστών, στον αποστιγματισμό τους και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν.

Giannis Tsoutis

Surfboard Designer
Ο Γιάννης Τζούτης είναι έμπειρος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής με 15 χρόνια επιτυχίας στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον τουρισμό και στα αθλήματα της θαλάσσης. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός Έλληνας επαγγελματίας κατασκευαστής λοιπών σανίδων κυματολίσθησης, με διακρίσεις και εξαγωγές των προϊόντων του σε πολλές χώρες του εξωτερικού!

Marianna Toumasatou

Actress
Η Μαριάννα Τουμασάτου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου του 1967 και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Το 1991 αποφοίτησε με άριστα από την δραματική σχολή τέχνης «Κάρολος Κουν». Και την ίδια χρονιά ξεκίνησε η καριέρα της στο θέατρο. Το 1992 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με την συμμετοχή της στην σειρά «Γυναίκες» του τηλεοπτικού σταθμού «Mega». Μέχρι και σήμερα έχει συνεχή παρουσία στο θέατρο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ένα από τα ταλέντα της είναι ότι μπορεί να μάθει τα λόγια της με μια απλή ανάγνωση! Και σαν επιτυχίες στην ζωή της, θεωρεί το ότι η κόρη της, της λέει ο είναι η καλύτερη μαμά, ότι την αναγνωρίζουν τα σκυλιά που ταΐζει στον δρόμο και ότι την αγαπάνε πολλοί συνάδελφοι.

Sam Albatros

Writer
Συγγραφέ@, ποιητ@, μεταφραστ@, καλλιτέχν@ & πανεπιστημιακ@ με βάση το Λονδίνο. Έχει ολοκληρώσει fully-funded συγγραφικά residences στο Βερολίνο (Literarisches Colloquium Berlin, 2021) και τη Λειψία (Goethe-Institut Thessaloniki, HALLE 14, Edit, 2021). Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS 2021 και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά τ@ έχει τίτλο "μπαμπά θέλω να ντρέπεσαι για μένα".

Saske

Artist & Songwriter
Ο 26χρόνος Saske είναι ένας από τους νεώτερους εκπροσώπους του ελληνικού hip-hop. Μέσα σε μια πενταετία δισκογραφικής παρουσίας έχει καταφέρει ήδη να κυκλοφορήσει διαμαντένια, πολυ-πλατινένια και χρυσά singles καθώς και τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, με πιο πρόσφατη το ‘’Deluxe’’ το οποίο έχει ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα πειραματικά στοιχεία αναμειγμένα με κλασικές rap αναφορές, ενώ η κάθε του κυκλοφορία αναζητά την καινοτομία σε εικόνα και ήχο. Τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό με τα singles NASA, PADOU και MEDITERRANEAN να σπάνε ρεκόρ αναπαραγωγών παντού!

The Bad Poetry Social Club

Artistic group
Οι Bad Poetry Social Club αποτελούν μια καλλιτεχνική ομάδα με έδρα την Αθήνα, επικεντρωμένη στην τέχνη της ποίησης. Μέσα από παραστάσεις, βίντεο, έντυπο υλικό και άλλα μέσα με τα οποία πειραματίζονται, προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα «σκονισμένα συρτάρια» όπου η ποίηση έχει παραμεριστεί.

VOX The Acapella Group

Pop "Acapella" group
Οι VOX The Acapella Group αποτελούν το πρώτο pop Acapella συγκρότημα στην Ελλάδα. Το group αποτελείται από την Εστέλλα Κοπάνου, δημιουργό του group, τον Μπάμπη Ευδαίμων, την Νάσια Ξένου, τον Γιώργο Παντέλογλου και τον Φίλιππο Ουρανό. Η μουσική παραγωγή δημιουργείται αποκλειστικά από την φωνή τους και όχι από κάποιο μουσικό όργανο. Όπως οι ίδιοι μας δηλώνουν: «Όνειρο μας είναι να γνωρίσουμε την Acapella μουσική στον κόσμο και να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος διασκέδασης για τα ελληνικά δεδομένα.

Yannis Kolokotronis

Art Historian
Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης (Αθήνα 1962), Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Δυτικής Τέχνης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, εστιάζει στην κοινωνική και θεωρητική ιστορία της τέχνης στον 20ο αιώνα και στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Συγγραφέας, επιμελητής εκθέσεων (Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία) και συνεδρίων (Μέτσοβο, Σύρος, Ξάνθη). Από τους πρωτεργάτες στην υλοποίηση της Πινακοθήκης Κυκλάδων στο παλιό Τελωνείο Σύρου (1994) και του Πάρκου Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Ιωνία Βόλου (2004). Υπήρξε απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ph.D. 1990). Διευθυντής της Πινακοθήκης Πιερίδη (1987-96). Συνεργάτης: Contemporanea International Art Magazine (1988-89), Τεύχος (1989-91). Τα Νέα της Τέχνης (1991-), National Geographic (1997-98), Νέμεσις (2005-07), Περί Ου (2022). Από το 1987 γράφει και δημοσιεύει για το έργο δεκάδων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Organizing team

Ioannis
Nikolaou

Athens, Greece
Organizer

Giorgos
Tzanetakos

Athens, Greece
Co-organizer