Denizli
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 1, 2024
Denizli, Denizli
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi
İncilipınar, 20150 Pamukkale/Denizli
Denizli, Denizli, 20150
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Denizli events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aret Vartanyan

Yazar
Aret Vartanyan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi’nde Teoloji ve Teozofi alanlarında eğitim aldı. Aynı dönemde The Royal London School of Marketing’te Pazarlama İletişimi programında yer aldı. 2007’de Vodafone’de Marka Müdürü ve 2009’da Doğan Online’da Pazarlama Müdürü olarak görev aldı. İlk kitabı 2008 yılında yayımlandı ve aynı yıl Yaşam Atölyesi’ni kurarak Türkiye’yi Kişisel Dönüşüm kavramıyla buluşturdu. 2019 yılında dokuzuncu kitabı yayımlanan Vartanyan kitaplarıyla 2 milyondan fazla okura ulaşırken, Turkmax, Life Time Amerika, Artı 1 TV, Alem FM’in ’nin ardından 2019 sonbaharında yeni TV ve Radyo formatlarını hayata geçiriyor. 2018 yılında BeOne’ı kurarak Yaşam Atölyesi çatısı altında sürdürdüğü Kurumsal Eğitim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kurum içi İletişim, Sponsorluk İletişimi ve Pazarlama İletişimi başlıklarını aynı çatı altında topladı.

Ebru Cündübeyoğlu

Türk Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu, Şarkıcı ve Yazar
Ebru Cündübeyoğlu, 10 Eylül 1974'te Heilbronn, Almanya'da doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 1993 yılında Türkiye 4. Güzeli seçildi. Ardından Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümü'nü bitirdi. TRT'de “Bir Başka Gece” programında sunuculuğa başladı. 1993 yılında başladığı sunuculuğa 1997 yılına kadar çeşitli kanallarda devam etti. 1997 yılında sinemaya adım atan Cündübeyoğlu, "Deliyürek" dizisindeki “Avukat Ayşegül” rolü ile geniş bir seyirci kitlesine ulaştı. Televizyon dizileriyle başlayan oyunculuk serüveni, 1999’da tanıştığı tiyatro sahnesinin de eklenmesiyle halen devam ediyor. TRT ve özel televizyon kanallarında dizi filmlerde ve sinema filmlerinde rol aldı. 2005 yılında “Aşılı Kolum” adlı ilk şiir kitabını, 2019'da da “Ferda” adlı ilk romanını yayımladı.

Hulusi Derici

M.A.R.K.A Kurucusu, Reklam Ajansı Başkanı
Hulusi Derici, 1980 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Grafik Bölümü mezunudur. 1980 yılında başlayan reklamcılık serüveni, Esin Ajans (Grafik Tasarımcı), Günaydın Gazetesi (Sayfa Tasarımcısı), İlancılık (Sanat Yönetmeni), Radar Reklam (Yaratıcı Yönetmen), RPM-Radar/CDP EUROPE (Yaratıcı Yönetmen) ve Yorum’da (Yaratıcı Yönetmen) sürdürdükten sonra 1992’de TerraNova’nın Kurucu Ortağı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaratıcı Grup Başkanı olarak görev aldı. Ocak 1997’de M.A.R.K.A.’yı kurdu. Halen M.A.R.K.A.’da CEO ve Yaratıcı Grup Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Yurt içi ve yurt dışında toplam 118 ödülü bulunan Derici 2001’den bu yana hiçbir yarışmaya katılmamaktadır. Creasta Awards, Kristal Elma, GMK ve London International Awards yarışma jürilerinde de jüri üyeliği yapan Derici, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde konuk eğitmen ve konuşmacı olarak da görev almaya devam ediyor.

Murat Şeker

SugarWorkz Kurucusu, Film Yapımcısı ve Yönetmeni
25 Haziran 1973 yılında İstanbul’da doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 3 yıl burada eğitim gördükten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’ne geçti. 1992’den itibaren belgesel ve dizi filmlerde prodüksiyon sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 1996’da ilk kısa filmi -1’i çekti.Milliyet, Radikal ve Hürriyet Daily News gazeteleri ile Max ve Roll dergilerinde elektronik ve alternatif müzik üzerine eleştiriler yapmaya başladı. 2004 yılında SugarWorkz film şirketini kurdu. 2006 yılında ilk uzun metraj filmi 2 Süper Film Birden’i çekti. “Aşk Tutulması” ve “Aşk Geliyorum Demez” filmlerinden sonra seriye dönüşen “Çakallarla Dans”, “Deliormanlı” ve “Görevimiz Tatil” gibi pek çok filme imza attı.

Mustafa Seven

Dijital Medya Yöneticisi, Mimari Aydınlatma Tasarımcısı, FluTV, DDADS, Seven Lights
1973 yılı İstanbul doğumlu Mustafa Seven, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. 2005 yılında marka bağımsız ilk aydınlatma tasarım ofisi olan Seven Lights'ı kurdu. 2012 -2017 yılları arasında Bilgi Üniversitesi çatısı altındaki Bilgi Eğitim’de Mimari Aydınlatma Tasarımı eğitimleri veren Mustafa Seven, 2017 sonrası dönemde İstanbul Aydınlatma Masterplan Çalışmalarını gerçekleştirdi ve uygulama danışma kurulunda görev aldı. 2019 yılında İlker Canikligil'in davetiyle FluTV bünyesine katıldı, yapımcılık, idari işler ve sponsorluk işlerini yürüten kanal ortağıdır. FluTV’de moderayonunu yaptığı ya da kamera önünde olduğu programlar arasında; “Habersizler”, “Cinseller”, “Zamazingo”, “Öpüşenler”, “Türkiye 100 kişi olsaydı”, “Olmaz Öyle Gastronomi” , “OÖS Ekonomi”, “OÖS Moda” sayılabilir. Mustafa Seven, 2024 başı itibarıyla Türkiye'nin büyük YouTube kanalları bünyesinde bulunduran DDADS Medya Evi’nin Kurucu Ortağı görevini sürdürmektedir.

Nevşah Fidan Karamehmet

Girişimci, Yatırımcı, Konuşmacı, Yazar
Davranışsal Sağlık ve Nefes Bilimleri alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Nevşah Fidan Karamehmet, işlevsiz nefes alma ve düşünme alışkanlıklarını dönüştürme konusunda dünya çapında bir otorite olarak kabul edilmektedir. Davranışsal Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Nefes Koçluğu Federasyonu kurucu başkanı, dünya çapında 40.000'den fazla kişiyi eğiten bir kişisel ustalık okulu olan Nevşah Enstitüsü'nün kurucu CEO'su, 2000'den fazla nefes koçu yetiştiren ve bir milyondan fazla kişi tarafından kullanılan nefes uygulaması Breath Hub'ın kurucu CEO'sudur. Aynı zamanda Nefes Bilimleri Fakültesi üyesidir. HSBC, ING Bank, Pfizer ve Vodafone gibi müşterilerin yanı sıra tanınmış ünlüler ve profesyonel sporcularla da çalışarak dünyanın dört bir yanını dolaşan Nevşah, BBC (İngiltere), CNBC (ABD), CNN (ABD) ve FOX TV (ABD) gibi çok sayıda radyo ve TV kanalına röportaj vermiş ve ayrıca TIME Magazine, Forbes, Telegraph ve Thrive Magazine gibi yayınlarda yer almıştır.

Tuğrul Ağırbaş

Eski Genel Müdür / Yeni Girişimci Genwise Kurucu Ortak
Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Tuğrul Ağırbaş öğrenim hayatı boyunca Kapalıçarşı’da değişik alanlarda çalışarak, ticareti ve tüketici davranışlarını öğrenme şansına sahip oldu. İş hayatına 1990 yılına Anadolu Efes’te Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Ağırbaş, sırasıyla Proje Geliştirme, Satış ve Pazarlama’da görev aldıktan sonra değişik ülkelerde 16 yıl boyunca Genel Müdürlük görevlerini sürdürdü. Efes’in Start-Up dostu şirket olması yönünde çalışmalara öncülük etmiştir. Ağırbaş, Türkiye’de kurumsal şirketlerin, girişimci kurumlara dönüşmesi vizyonu ile 2018’de kurulan ‘Girişimci Kurumlar Platformu’nun danışma kurulu üyesi ve başkanıdır. 2022 sonunda, ortağı Zeynep Kurmuş ile birlikte, 40+ yaş ve kurumsal deneyimi olanlar için üretim ve paketleme kampı Genwise girişimini hayata geçirmiştir. 2016’da kurulan Köy Okulları Değişim Ağı- KODA’nın yönetim kurulunda görev almaktadır.

Organizing team

esra
kasapoğlu ünlü

Denizli, Turkey
Organizer

Mehmet Uğur
ÇOBAN

Co-organizer