Youth@KYAL
x = independently organized TED event

Theme: Out of the Box

This event occurred on
June 4, 2024
10:30am - 1:00pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

Deneyimlerimiz bizim algılarımıza belirli kalıplar ve sınırlar koyar. Belki de başarıya bu sınırların ardını görmekle ulaşılır. Etkinliğimizde de bunun üzerinde durarak deneyimleri ve yaptıklarıyla kutunun dışına çıkmış insanların hikayelerine ortak olduk.

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Caddesi No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34345
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­K­Y­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aydan Çelik

Writer
Aydan Çelik, 1966 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi'nde İşletme ve İktisat Tarihi, Mimar Sinan Üniversitesi'nde ise Heykel eğitimi aldı. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri için "Sedona İstanbul" adında bir bisiklet tasarladı ve bu tasarımı takip eden yıllarda Sedona Karnaval, Carraro Troya ve Manifesto adlı üç bisiklet daha geliştirdi. 2013'te bisiklet üzerine yazdığı ilk deneme kitabı "Bir Tur Versene" büyük ilgi gördü ve uzun süre çok satanlar listesinde kaldı. Ayrıca, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 50. yılı için maskot "Pardus"u tasarladı. Türkiye'de bisiklet sporunun tanınmasına önemli katkılarda bulunmuş ve Eurosport Türkiye'de bisiklet yorumculuğu yapmıştır.İstanbul dergisi, Cyclist Türkiye, Socrates ve Toplumsal Tarih dergilerinin yayın kurulu üyeliğini üstlenmiştir. Ayrıca, 10 yıl önce "Bisiklet Manifestosu"nu yazmış ve bisiklet ile ilgili derinlemesine bilgi ve deneyimlerini çeşitli platformlarda paylaşmıştır

Efe Kethüda

Entrepreneur
Efe Kethüda, Mediazone Games'in CEO'su ve Flank Esports ile KTH Event Agency'nin kurucusudur. Türkiye'nin ilk espor platformu olan Flank Esports'u 2017'de kurmuş ve 2021'de FUT Ventures tarafından satın alınmıştır. Dijital dönüşüm, oyun ve girişimcilik alanlarındaki başarılarıyla öne çıkan Kethüda, Fortune Türkiye'nin "40 Yaş Altı 40" ve Forbes'in "30 Yaş Altı 30" listelerine defalarca seçilmiştir. 2016'da KTH Event Agency, Red Herring tarafından Avrupa'nın en iyi 100 şirketi arasına alınmış, 2019'da Yılın Etkinlik Ajansı unvanını kazanmıştır. Flank Esports, 2018'de "En Başarılı 100 Girişim" ve 2019'da Forbes 50 listesine girmiştir. Kethüda, profesyonel basketbol ve masa tenisi oynamış, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda H1 kategorisinde ikincilik elde etmiştir. Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası'nda Kategorisinde birincisi olmuştur. Ayrıca mentorluk yaptığı programlar arasında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve HUG gibi girişimcilik platformları yer almaktadır.

Gizem İbak

Film Director
Gizem İbak, 16 Temmuz 1993’te İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü’nden mezun olan İbak, okulun son yılında davet üzerine Hindistan’a giderek bir filmin setinde yer aldı. Sonraki yıllarda aynı ülkede iki kısa belgesel film çeken Gizem İbak, son kısa filmini 2019 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteğiyle üretti. 2018 – 2020 yıllarında yirmiden fazla markanın dijital reklam filmini yöneten Gizem İbak ayrıca, "Bildiğin Gibi", "Filmin Sonu Güzel Bitecek", "Gitmeden Önce", "The Night Light of the Earth", "54", "Acıdan Başka" kısa film ve kısa belgesellerini yönetti.

Seda Özen Bilgili

Architect
Mimar Seda Özen Bilgili, 1978 yılında İstanbul’da doğdu ve 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında, 1999’da ODTÜ TAÇDAM’ın koordinasyonunda Urfa Akarçaytepe’de arkeolojik kazı mimari çizimi yaptı. 2000 yılında Atlas Dergisi'nin İstanbul Özel Sayısı için araştırma editörlüğü ve yazarlık yaptı. 2001'de Topkapı Sarayı’ndaki arkeolojik kazının mimari çizimlerini gerçekleştirdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde tarihi yapıların koruma çalışmalarında yer aldı. 2004’te Eminönü Yeni Cami’nin minaresinin restorasyonunu kız kardeşiyle tamamladı ve Sultanahmet Cami’nin restorasyon projelerinde görev aldı. 2006’da, Özen Mimarlık Mühendislik Ltd. Şirketi'ni kurarak eski eser restorasyon projelerini sürdürmektedir.

Organizing team

Elif
Atalay

İstanbul, Turkey
Organizer

Gül Peri
Candan Aksan

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Aybars Kutay
    Team member
  • Ayşe Nazlı ÇETINKAYA
    Partnerships/Sponsorship
  • Azra Aka
    Team member
  • Berrak Akbalık
    Production
  • Cemre Bozkurt
    Team member
  • Furkan Başak
    Production
  • Gökçe Elmas Emir
    Marketing/Communications
  • Işıl Gedikli
    Operations
  • Mina Karslı
    Marketing/Communications
  • Nihan Başaslan
    Marketing/Communications
  • Onur Arslan
    Post production
  • Öykü Naz Azak
    Curation
  • Tuana Karataş
    Curation
  • Tuna Say
    Partnerships/Sponsorship