MasarykUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 25, 2024
Brno, Brno-město
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

CityHouse
Hybešova 51
Brno, Brno-město, 60200
Czech Republic
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Masaryk­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Jakub Filo

Jakub Filo je slovenský novinár s dvadsaťročnými skúsenosťami, pôsobí ako zástupca šéfredaktorky denníka SME. Vo svojej práci sa venuje najmä domácemu spravodajstvu, politike, či životnému prostrediu. Je držiteľom dvoch novinárskych cien OSF – Ceny vydavateľov tlače 2018 a Ceny Global Journalism 2021 a viacerých ocenení literárneho fondu. Je absolventom FSS a FF Masarykovej univerzity a na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave získal doktorát z masmediálnych štúdií.

Jakub Šuster

Mgr. Jakub Šuster se ve své kariéře zaměřuje na strategickou a politickou komunikaci a boj proti dezinformacím pomocí nenávisti na internetu. Své zkušenosti získal při studiu politologie na FSS MUNI, v bratislavské komunikační agentuře New School Communications jako account director a při vzniku neziskového projektu Elfovia.sk, který později přerostl ve startup elv.ai, kde Jakub coby spoluzakladatel působí i v roli CEO. Pravidelně vystupuje na konferencích zaměřených na AI a dezinformace. Je aktivním členem evropské sítě pro občanský aktivismus a svobodu posttotalitních zemí EDYN či komunity Evropského parlamentu together.eu a zároveň je členem Zastoupení Evropské komise SR European Team Direct.

Jan Charvát

Je učitelem písma na dvou grafických školách v Praze. Je zakladatelem písmolijny a font engineeringového studia Renegadefonts, které se specializuje na technologii výroby písma. Dělá workshopy po celé ČR jak pro školy, tak pro firmy nebo agentury. Má rodinu a psa a nejradši s nimi jezdí obyťňákem po kitovacích spotech. Občas se pustí do streamování svého amaterského DJingu vinilových lomených beatů.

Jan Gregor

Jan vede tým Světa neziskovek – do září 2023 se staral o finanční řízení a organizační rozvoj. Více jak 10 let vedl koalici Za snadné dárcovství – její priority jsou ve sdílení fundraisingových zkušeností mezi členskými organizacemi, networkingu a vedení komunikační kampaně Závěť pomáhá. V minulosti působil jako programový ředitel Nadace Via. Od roku 2006 se věnoval rozvoji individuálního fundraisingu v Hnutí DUHA – Friends of the Earth Czech Republic. Individuální fundraising je i téma, které Honza rád konzultuje a školí – obzvlášť ho baví hledat způsoby, jak utužovat vztahy s dárci.

Jan Šmarda

Prof. RNDr. Jan Šmarda, CSc., bývalý ředitel Ústavu experimentální biologie Přírodovědecké fakulty MU. Věnuje se studiu molekulárních mechanismů tvorby nádorů a také pedagogické a popularizační činnosti. Je známý svými populárními přednáškovými kurzy a překlady světových bestsellerů. Obdržel Cenu rektora MU za pedagogickou práci a Stříbrnou medaili MU.

Jan Tomíšek

Vede brněnskou pobočku advokátní kanceláře ROWAN LEGAL. Specializuje se na ochranu osobních údajů, kybernetickou bezpečnost, softwarové právo, elektronické podepisování a identifikaci. Mimo oblast IT se věnuje i přípravě legislativy a stavebnímu právu. Absolvoval Fakultu informatiky, Ekonomicko-správní fakultu a Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Na poslední jmenované obhájil doktorskou práci se zaměřením na ochranu osobních údajů v internetové reklamě.

Pavel Rydzyk

Pavel vede investiční skupinu YD Capital. Založil ji v roce 2019 a dnes patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti v sektoru investic, real estate a energetiky. Jako vizionář se zabývá tématem osobního rozvoje; v partnerství s Marianem Jelínkem založil v roce 2023 rozvojovou platformu inSpire. V rámci řízení své společnosti uplatňuje metody sebeřízení a důvěry a zakládá si na tzv. spolutvůrcovství. Tvrdí, že lidé se stejnými hodnotovými rámci se přitahují a v synergii pak dokáží cokoliv. Ve volném čase se věnuje rodině a své vášni, automobilům.

Vojtěch Brož

Vojtěch Brož vystudoval obor Estetika a kulturní studia na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Během studií působil jako průvodce na hradě Veveří. V roce 2015 převzal pod taktovkou Národního památkového ústavu vimperský zámek v havarijním stavu. Po devět let vykonával práci kastelána a vedoucího muzea, zaměřoval se na stavební obnovu památky a tvorbu nových expozic.

Organizing team

Jakub
Stojan

Brno, Czech Republic
Organizer

Richard
Figura

Brno, Czech Republic
Co-organizer