SatuMare
x = independently organized TED event

Theme: #MoreThanYouThink

October 13, 2024
1:00pm - 8:30pm EEST
(UTC +3hrs)
Satu Mare, Satu Mare
Romania
This event is open to the public.
Tickets are available.

Tema acestui an este o invitație la provocări și oportunități, deoarece trăim într-o lume unde deseori subestimăm capacitatea noastră de a realiza lucruri mărețe.

Pe 13 octombrie 2024, explorăm povești fascinante ale oamenilor care vin să împărtășească cu noi idei, să ne ofere inspirație și aduc adevărate valori umane mai mult decât am crede.

Vă invităm la TEDx Satu Mare 2024 să explorăm împreună potențialul uman, dincolo de limitele percepute.

Teatrul de Nord Satu Mare
Strada Horea 3-5
Satu Mare, Satu Mare, 440004
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Satu­Mare events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ada Condeescu

Actriță
Ada Condeescu este o cunoscută actriță româncă, debutând în lung-metrajul „Eu când vreau să fluier, fluier” - câștigător al premiului Ursul de Argint la festivalul Berlinala. De-a lungul carierei sale în domeniul cinematografiei și filmului, actrița a jucat în multe roluri și a participat la numeroase festivaluri de film, întorcându-se acasă cu multe premii. Cu siguranță mulți o știu ca Veli din „Loverboy”, care i-a adus premiul european Shooting Stars la Festivalul de film de la Berlin. Dar a cules roade frumoase și în alte interpretări roluri, cum ar fi premiul Heart of Sarajevo sau Best Actress la Lithuania Film Festival. A urcat pe scene teatrale unde a jucat alături de de Horațiu Mălăele, Constantin Cojocaru sau Marian Ralea, dar și alături de colegi mai tineri, precum Istvan Teglas sau Tudor Istodor.

Alex Gherman

Co-fondator al OWPN Academy
Alex Gherman este DJ și producător, co-fondatorul OWPN Academy, prima Academie Europeană Gratuită Pentru Educație Emoțională și Profesională în Muzică Electronică, un spațiu de dezvoltare unde membrii pot beneficia de asistență gratuită pe plan emoțional și profesional. Timp de 17 ani parte a fost membru într-un cult religios, asistând intens la exorcizări, experiențe ce i-au oferit o perspectivă unică asupra spiritualității și puterii interioare a oamenilor. A fondat o asociație de dezvoltare emoțională unde membrii pot beneficia de asistență gratuită pe plan emoțional și profesional. Totodată, el este organizatorul primei școli din țară care a oferit formare pentru DJ din țară. Acest plan l-a dus la bun sfârșit pentru că încă de mic copil fiind, el visa să aibă puteri de supererou, dar a realizat că poate folosi abilitățile de DJ pentru a crea un brand unic de eroism.

Alin Popescu

Antreprenor digital, Fondatorul Avocatnet.ro
Alin Popescu are o experiență de 25 de ani în afacerile din lumea digitală, mai întâi ca avocat, iar apoi ca antreprenor. În articolele sale explorează ce ne rezervă viitorul din perspectiva tehnologiei și a legislației. A scris cărți și a văzut lumea, vorbind în diverse locuri sau lucrând la proiecte super interesante, de la companii Big Tech până la inițiative de autoreglementare ale unor industrii diverse. A fondat proiectul digital Avocatnet.ro în anul 2000, care de-a lungul anilor a devenit unul dintre cele mai mari proiecte românești, care explică legislația în Europa. Totodată, construiește platforma escu.me, care explică adulților și copiilor cum vor arăta joburile viitorului. Alin spune că zi de zi încearcă că nu se ia prea în serios.

Irina-Margareta Nistor

Critic de film, traducătoare
rina-Margareta Nistor este adevărata voce a filmelor, o adevărată devoratoare de filme. Este cunoscută pentru dublarea a peste 5000 de filme între 1985-1996 (aproximativ 2000 de filme înainte de revoluție), dar și pentru participarea la numeroase festivaluri de film de la Berlinala, Cannes sau Venezia, dar nu lipsește nici de la festivaluri locale (TIFF, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Bucharest Best Comedy Film). Meritele profesionale i-au fost recunoscute fiind decorată cu Medalia Carol I. iar în 2012 a înființat Festivalul de Psihanaliză și Film În 2021 a fost distinsă cu Ordinul Artelor și Literelor al Republicii Franceze în grad de Ofițer, iar în luna ianuarie 2023 a fost decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler. Două luni mai târziu a fost distinsă cu Ordinul „Coroana României”, în grad de cavaler. De peste 19 ani concepe și moderează emisiunea radio săptămânal “Vocea filmelor”.

Iulia Niculae-Cuciurean

Specialist marketing și comunicare
Cu cei peste 18 ani în marketing și comunicare, Iulia a lucrat pentru diverse agenții de publicitate și PR, unde a coordonat campanii atât la nivel local, cât și internațional, pentru clienți de renume mondial. În 2016 s-a alăturat echipei FRF pe poziția de Head of Marketing, iar în prezent, gestionează un portofoliu de peste 60 de produse sportive, relația cu 23 de parteneri comerciali și alți stakeholderi media, coordonând o echipă de 5 brand manageri. Pe lângă palmaresul profesional impresionant, de-a lungul anilor, Iulia a făcut voluntariat pentru multe ONG-uri, dintre care amintim: Let’s do it, România!, cea mai mare mișcare de voluntariat din țară, sau IAA YP, comunitatea tinerilor profesioniști din marketing si comunicare. Sub mandatul său de Președinte, IAA Young Professionals România a câştigat de două ori premiul pentru cel mai bun chapter din lume, în 2018 și în 2020.

Mădălina Pavăl

Artist
Mădălina Pavăl și-a petrecut copilăria într-un sat din Bucovina, pe malul unui râu, unde a învățat că muzica îi e lumească. A învățat-o de-a lungul anilor să devină acel gen de artist, căreia îi place să dea viață și formă ideilor, uneori prin muzică, alteori prin proiecte creative. Are o experiență vastă în lumea muzicii, printre care 2 albume realizate timp de 3 ani cu trupa Subcarpați. Alături de producătorul și compozitorul Alexei Țurcan au pus bazele unei formule de performance ce se numește Mădălina Pavăl Orchestra. Mădălina spune că se află pe drumul căutării eterne de sine și folosește muzica și rădăcinile, dorul și tradițiile pentru a se căuta pe sine. Iar pentru toate acestea folosește muzica pentru a se exprima.

Mihai Copăceanu

Psiholog, autor și specialist în adicții
Mihai Copăceanu este psiholog, doctor în medicină, autor și specialist în adicții. Deține un master în adicții la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College din Londra. În cariera sa Mihai s-a axat pe coordonarea de grupuri de suport în mediul penitenciar, promovarea sănătății mintale, consilierea adolescenților, terapia suportivă pentru bolnavii din spitale și organizarea de workshopuri pentru prevenirea burnout-ului în rândul cadrelor medicale, sub egida WHO (World Health Organisation) România. De-a lungul anilor a realizat una dintre cele mai ample cercetări din România în care a abordat tema sănătății tinerilor, analizând răspunsurile a peste 10.000 de adolescenți și 1.230 de părinți din toate colțurile țării. În calitate de autor, Mihai a fost coautorul unei radiografii a sănătății mintale a copiilor și adolescenților din România, publicata de UNICEF Romania, dar a publicat și alte 8 cărţi.

Monica Popescu

Antreprenor, co-fondatoarea Mind Heart PRojects
Monica Popescu este o personalitate complexă. Este jurnalistă la bază, specialist în comunicare, blogger, antreprenor, co-fondatoarea Mind Heart Projects, PR Manager Itsy Bitsy FM, Președinta Asociației EMOVERE și trainer în formare în metoda ESPERE. Organizează proiecte și evenimente pentru părinți, femei, adolescenți, copii de orice vârstă de peste 20 de ani din dorința de a învăța ceva în fiecare zi. La 40 de ani a acceptat că are superputerea ei este de a motiva oamenii să facă împreună un pic de bine. Îi place să scrie și să contribuie prin povești la proiecte în beneficiul copiilor, adolescenților, părinților, femeilor și a celor care au nevoie de sprijin. Este implicată în proiectele asociației EMOVERE și, totodată, fac parte din echipa Itsy Bitsy de peste 10 ani, cu care împărtășește multe valori și alături de care am realizat proiecte socio-umane.

Remus Țiplea

Fotograf, fotojurnalist
Pe Remus Țiplea nu îl caracterizează cuvintele, pe cât de mult îl descriu imaginile. Este celebrul fotograf român, care a publicat un fotoreportaj de 7 pagini în cea mai prestigioasă publicație la nivel global - National Geographic (ediția US). Originar din Negrești-Oaș, Remus a dezvoltat o pasiune pentru fotografie în anul 2009, iar astăzi are la activ mai multe colaborări cu revista National Geographic, publicând fotoreportajele „Un veac de migrație în Țara Oașului” (noiembrie 2018), „Ultimii ciurdari ai satului” (februarie 2019), precum și ”Bulbucații” (mai 2019). Ca o încoronare a talentului său vizual, Remus este singurul din cei 225 fotografi selectați pentru a publica fotoreportaje în albumul „THE 21st CENTURY- photographs from the image collection” editat de publicația americană National Geographic.

Tibor Cári

Compozitor de muzică, pianist
Un adevărat suflet de artist încă din tinerețe, dublul laureat al premiului UNITER pentru muzica de teatru (în 2013 și 2024), Cári Tibor a studiat la Facultatea de Muzică din Timişoara, iar până în prezent a acumulat o vastă experiență ca și compozitor de muzică de scenă sau de film. În calitate de compozitor şi interpret a lucrat la foarte multe proiectele muzicale de mare anvergură, care l-au făcut unul dintre cele mai importante nume în acest domeniu. Amintim doar câteva dintre acestea: Theatre Fleas Orchestra, Kor-Társak/Contemporanii, The Tango Orchestra, CT Project – Sculpting Sounds, CT Project – My Shakespeare Songs, CT Project – Ten sau Folktronica Orchestra. De aproape 20 de ani, încă din 2005 a susținut concerte la festivaluri de teatru și la evenimente culturale, crescând de-a lungul anilor, astfel ca în prezent are peste 350 de spectacole, filme, spoturi și generice pentru care a compus și scris muzică atât din România, cât și din străinătate.

Organizing team

Daniel
Molnar

Satu Mare, Romania
Organizer