Agrinio
x = independently organized TED event

Theme: ἕξις - «ἕξις δευτέρα φύσις» Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

November 2, 2024
10:00am - 4:15pm EET
(UTC +2hrs)
Agrinio, Aitolia kai Akarnania
Greece
This event is open to the public.
Tickets are available.

- η συνήθεια, η έξη, εκείνο που αποκτάται από τη συνεχή εξάσκηση ή άσκηση επί αυτού και το οποίο κάποιος
δεν έχει εκ γενετής επιδεξιότητα
- κατάσταση του μυαλού ή της ψυχής, στάση ζωής

Papastratio Megaro
Panagopoulou square
Agrinio, Aitolia kai Akarnania, 30100
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Agrinio events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Άννα Μοραγλή

SEO Strategist και Founder της Search Magic
Η Άννα Μοραγλή είναι SEO Strategist και Founder της Search Magic. Η αγάπη της για το marketing και τη πληροφορική, η εργατικότητα και η δημιουργικότητά της, την οδήγησαν το 2020 σε ηλικία μόλις 23 ετών να δημιουργήσει το δικό της SEO agency, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η 'Αννα κατέκτησε μια θέση στη λίστα "30 under 30" του Forbes για τη χρονιά 2022.

Ασλανίδης Χάρης

Επιχειρηματίας
Βίωσα όλη την καμπύλη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την ένταξη στην οικονομία και μπήκα αυτοδίδακτος στον χώρο του Μάρκετινγκ. Ξεκίνησα την πρώτη μου εταιρεία, την Άπειρον, το 2013 με πελάτες κυρίως εξωτερικού. Μπήκα στον χώρο του Corporate Solutions το 2020, στην MoroTech και βίωσα πολύ μεγαλύτερα εγχειρήματα με τεράστιους πελάτες. Επειδή είναι πολύ σημαντικό πέρα από την διαβίωση να φροντίσουμε και τον συνάνθρωπο μας και το περιβάλλον μας, το 2019 ιδρύσαμε τα Σπουδαία Events και κάνουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πολύ δημιουργικούς τρόπους, για να συλλεχτούν χρήματα. Βοηθάμε όσους βοηθούν.

Βασίλης Κιοσσές

Ψυχολόγος, Προσωποκεντρικός Θεραπευτής
Dr. Βασίλης Κιοσές, PgDip, PhD Ψυχολόγος, Προσωποκεντρικός Θεραπευτής Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτικής στο ICPS (University of Strathclyde). Έπειτα απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε σε δομές κοινωνικής φροντίδας ως ψυχολόγος ( κέντρα αποκατάστασης, κέντρα ψυχοκοινωνικής στήριξης), ενώ αποτέλεσε στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς, δουλεύοντας με γυναίκες θύματα κακοποίησης. Το 2013, στο πλαίσιο των διδακτορικών του σπουδών, δημιούργησε το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!», μια πρότυπη βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, για την οποία απέσπασε 3 βραβεία, ένα εκ των οποίων το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στην Προσωποκεντρική Φροντίδα Υγείας, (Florida- USA, 2019)

Βίκυ Ξανθοπούλου

Νηπιαγωγός - Εμψυχώτρια Κοινωνικοπολιτιμσικής Εκπαίδευσης
Ξανθοπούλου Βίκυ Νηπιαγωγός Εμψυχώτρια Κοινωνικοπολιτιμσικής Εκπαίδευσης Σύντομο βιογραφικό: Η Βίκυ Ξανθοπούλου είναι νηπιαγωγός, εμψυχώτρια κοινωνικοπολιτιμσικής εκπαίδευσης, συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και υποψήφια διδάκτωρ γλωσσολογίας. Για τη δράση της «Παίζουμε βιβλίο;» έχει βραβευτεί παγκοσμίως. Έχει συμπεριληφθεί στις σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας από το CNN Greece και την ΕΡΤ.

Ελένη Σταματούκου

Δημοσιογράφος δεδομένων
Η Ελένη Σταματούκου είναι δημοσιογράφος δεδομένων, με έδρα την Αθήνα-Ελλάδα. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Σχολής Δημοσιογραφίας του πανεπιστήμιου Columbia. Έχει εργαστεί για ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Έχει καλύψει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων: μετανάστευση, προσφυγική κρίση, διαφθορά, ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτική, περιβάλλον, υγεία, επιχειρηματικότητα και πολιτισμός. Επί του παρόντος, εργάζεται ως ανταποκρίτρια στο ξένο ειδησεογραφικό μέσο Balkan Insight, τoν αγγλόφωνο ιστότοπος του Balkan Investigative Reporting Network.

Ιωάννα Κουρκούδιαλου

Φιλόλογος και καθηγήτρια Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή
Η Ιωάννα Κουρκούδιαλου είναι φιλόλογος και καθηγήτρια Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και εκπαιδεύει ενήλικες για τη βελτίωση του λόγου τους και την ανάπτυξη ομιλητικών δεξιοτήτων. Είναι επίσης πιστοποιημένη επιμελήτρια και διορθώτρια κειμένων, δημιουργός περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ασχολείται με τη συγγραφή στον ελεύθερο χρόνο της.

Κοσμάς Μαρινάκης

Ph.D., Senior Lecturer of Economics, Singapore Management University
Ο Δρ. Κοσμάς Μαρινάκης διδάσκει Οικονομική Επιστήμη στο Singapore Management University και είναι δημιουργός του Greekonomics. Έχει εργαστεί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κύπρου και έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Ορέστης Μήλιος

Voice Over Artist
Μπορεί να μην έχεις ιδέα πως είμαι ή πως μοιάζω, αλλά σίγουρα ''εχεις ακούσει την φωνή μου. Ίσως σε έχω σπαμάρει σε μια pop διαφήμιση σδτο YouTube, στο Spotify, ή στο ραδιόφωνο στο αμάξι μου. Όπως ένας αδελφικός του φίλος είπε κάποτε "Aν εγώ μία μέρα τηλεφωνήσω στον λογιστή μας και ακούσω το ηχογραφημένο μήνυμα, αράξω και δω youtube βιντεάκια ή τηλεοπτικές διαφημίσεις ενώ παίζει στο βάθος ο Ρυθμός 9,49 και το βράδυ αφού τελειώσω μία ταινία στο Novacinema, ξενυχτήσω με Netflix και Playstation, θα έχω ακούσει περισσότερες φορές τη φωνή του, από κάποιον που πέρασα την ημέρα μαζί του." Είμαι ο Ορέστης Μήλιος, επαγγελματίας Voice Over artist και ηθοποιός φωνής και ανυπομονώ να σας πω την ιστορία μου στην σκηνή του TEDx Agrinio.

Φώτης Παπαναστασίου

Ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας
Ο Δρ Φώτης Παπαναστασίου είναι ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολική ψυχολογία και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής στη γονεϊκότητα από το Harvard University. Από το 2006 εργάζεται σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της ιατρικής εκπομπής «Υγεία πάνω απ’ όλα» στον ΑΝΤ1.

Χριστίνα Κοντοβά

Επιχειρηματίας και Σχεδιάστρια
Η Χριστίνα Κοντοβά σπούδασε Βιοϊατρική Τεχνολογία, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές στο styling στη Σχολή Βελουδάκη. Είναι η ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια του brand “ckontova”, το οποίο ξεκίνησε το 2008 με αντικείμενο τα μαγιό και τα ρούχα παραλίας. Από το 2012, η εταιρεία επεκτάθηκε στη δημιουργία ολοκληρωμένων συλλογών ρούχων, συνδυάζοντας κομψότητα και λειτουργικότητα. Η ταυτότητα των συλλογών της Χριστίνας βασίζεται στη θηλυκότητα, την άνεση, τον μινιμαλισμό και το διαχρονικό στυλ, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της για μοντέρνα και διαχρονικά ρούχα. Πέρα από την επαγγελματική της πορεία, είναι μητέρα εξ υιοθεσίας ενός 6χρονου κοριτσιού με καταγωγή από την Ουγκάντα και είναι ενεργό μέλος της ActionAid, συμβάλλοντας σε κοινωνικές δράσεις και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Organizing team

Tasos
Tsikriteas

Agrinio, Greece
Organizer

ANDREAS
SKARTSARIS

AGRINIO, Greece
Co-organizer
  • Gianna Zagka
    Team member
  • Konstantina Karadima
    Team member
  • Konstantinos Ladas
    Team member
  • Konstantinos Papathanasiou
    Curation
  • MARIA FARMAKI
    Team member
  • matina skepetari
    Team member
  • NIKOLINA PRIOVOLOU
    Team member
  • Tasos Paraskevas
    Team member
  • Thanasis Vamvakas
    Marketing/Communications
  • Ευγενία Βλάχου
    Team member
  • Θεόδωρος Παγώνης
    Team member