MaviliSquare
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 20, 2024
Ιωάννινα, Ioannina
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας"
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Ιωάννινα, Ioannina, 45110
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Mavili­Square events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

George Stathis

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σχετικά με την προσβασιμότητα των Κωφών και Βαρήκοων ατόμων στον πολιτισμό. Το 2017 ίδρυσε το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα (HandsUp Agency), το 2019 εξελέγη Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ενώ το 2020 Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών. Έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια σε σχέση με την Κώφωση και την διερμηνεία στη Νοηματική, αλλά και σε ειδική εκπαίδευση πάνω στην οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Γνωρίζει Αγγλικά και Ρωσικά, είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille και υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής πολεμικών τεχνών. Το Σεπτέμβριο του 2019 εξέδωσε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο, ακολούθησαν δύο διηγήματα, ενώ το 2020 εξέδωσε το πρώτο προσβάσιμο παραμύθι για κωφά και τυφλά παιδιά στην Ελλάδα. Εργάζεται ως διερμηνέας στο ειδικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, αλλά και στο briefing των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ifigeneia Tychirou Anyfanti iGEM IOANNINA

Η ομάδα iGEM IOANNINA ιδρύθηκε το 2021 από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό iGEM. H πρώτη αυτή ομάδα, με το project “Antibiotic”, κατάφερε να αποσπάσει χάλκινο μετάλλιο. H περσινή ομάδα με το project “IRIS”, που στόχευε στη φωτοδυναμική θεραπεία συμπαγών καρκινικών όγκων, κέρδισε ασημένιο μετάλλιο. Η φετινή ομάδα έχει ήδη συγκροτηθεί και δουλεύει πάνω σε νέο project. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η ομάδα των Ιωαννίνων, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων και επιστημονικών συνεδρίων όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Βιοεπιστημόνων στην Αλεξανδρούπολη. Κορύφωση των δράσεών μας είναι η ετήσια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας στο Grand Jamboree που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ioannis Papantoniou

.

Konstantinos Vasilakakos

Ζω από το 2013 στο χωριό μου Πετρίλο όπου και κατάγομαι από την μεριά του πατέρα μου. Ασχολούμαι με την φωτογραφία, τις διανυκτερεύσεις στις κορυφές των βουνών καθώς και την δημιουργία βίντεο με θέμα τα βουνά και τον έναστρο ουρανό. Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο όπου επίσημα έχει φωτογραφίσει τον έναστρο ουρανό από την κορυφή του Ολύμπου και παράλληλα έχει διανυκτερεύσει 2 νύχτες σερί στην κορυφή του Ολύμπου στα 2918μ.

LILA .

Γεννήθηκε στη Κρήτη αλλά μεγάλωσε στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας απ’ όπου είναι και η καταγωγή της. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή με τη μουσική και το χορό ενώ στη συνέχεια σπούδασε στην Αθήνα παιδαγωγός ,το οποίο εξάσκησε για λίγα χρόνια ενώ παράλληλα κυνηγούσε το όνειρο της με τη μουσική. Την άνοιξη του 22’ μπήκε στην ομάδα του Barcode ως η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης του street label και κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο «ΧITANA»(που συμβολίζει την «Ελεύθερη ψυχή»). Τον Μάιο του 23’ κυκλοφόρησε την viral επιτυχία της «Deja Vu» σε συνεργασία με τον Rack. Τότε πήρε την απόφαση να αφήσει την δεύτερη δουλειά της και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική της καριέρα.Τα τραγούδια που ακολούθησαν στη συνέχεια,όλα γραμμένα σε μουσική και στίχους από την ίδια και τους δυο άμεσους συνεργάτες της ,τον αδερφό της Sin Laurent και τον BARRICE (Beyond music) έγιναν επίσης πολύ μεγάλες επιτυχίες και την έκαναν μια από τις αγαπημένες καλλιτέχνιδες της νέας γενιάς και όχι μόνο.

Maria Chatzigianni

Τηλεσκηνοθέτις στο Κανάλι της Βουλής απο το 2012 έως σήμερα. Σκηνοθέτις σε πολυάριθμα βίντεο κλιπ γνωστών καλλιτεχνών και δημιουργός Ταινίων μικρού μήκους, Ντοκιμαντέρ και podcast με διαγωνιστικές συμμετοχές σε αναγνωρισμενα φεστιβάλ και κανάλια (Δράμας, Θεσσαλονίκης,Στεγη Ιδρύματος Ωναση, MadTV κλπ) Ιδιοκτήτης-ραδιοφωνική Παραγωγος web radio απο το 2009 έως σήμερα Δημιουργός σεναρίων παιχνιδιών απόδρασης escape game και σάιτ www.Escapology.gr Τηλεσκηνοθεσια σε live streaming event και ομιλίες (Μέγαρο μουσικής, Νιάρχος κλπ)

Pindos Atletico .

Singers
Οι Pindos Atletico είναι ένα rap group που αποτελείται από τους Mpelafon και Thel. Οι δύο ράπερ εκπροσωπούν περήφανα τον τόπο τους, Κηπουριό Γρεβενών. Mε κάθε ευκαιρία σε κάθε videoclip αναδεικνύουν τη φύση, τα βουνά, τα Γρεβενά, την Πίνδο. Πολλές φορές στα κομμάτια τους θα ακούσεις επιρροές από παραδοσιακές μουσικές, όμως όπως λένε οι ίδιοι γλεντάνε το ίδιο σε πανηγύρια και clubs. Στο ενεργητικό τους μετρούν περισσότερα από 30 singles και 2 album, το "ATL" (2021) και το πρόσφατο "ΔΕΝΤΡΙΜ" (2023), για το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκονται σε περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς. Οι Mpelafon, Thel είναι οι ράπερ που θα σε κάνουν να αφήσεις στην άκρη ό,τι σε βαραίνει, θα σου δώσουν δύναμη και την καλή διάθεση που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Οι τύποι κάνουν αυτό που γουστάρουν, μοιράζονται αυτό που ζουν και όσο έχουν όρεξη δεν θα σταματήσουν.

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Παραμυθιά της Ηπείρου. Απόφοιτος της Σχολής Μεταλλειολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αποφοίτησε επίσης από τη Δραματική Σχολή Βεάκη το 1989. Ερμήνευσε ρόλους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Συνέπραξε σε τουλάχιστον 50 θεατρικές παραγωγές και εμφανίστηκε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ερμήνευσε ρόλους όπως Άδμητος [Άλκηστις], Φρανκ [Μόλλυ Σουήνυ/Molly Sweeney], Αίμων [Αντιγόνη], Προμηθέας [Προμηθέας Δεσμώτης], Έντγκαρ [Βασιλιάς Ληρ/Κing Lear], Βόιτσεκ [Βόιτσεκ/Woyzek] κ.ά. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νότου, το Θέατρο Στοά, το Θεσσαλικό Θέατρο κ.ά. Διασκεύασε και σκηνοθέτησε το μυθιστόρημα «Τους τα λέει ο Θεός» του Σωτήρη Δημητρίου (Φεστιβάλ Αθηνών 2006-07). Κατά το διάστημα 1991-2008 ερμήνευσε ρόλους σε είκοσι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές των καναλιών ΕΤ1, ΕΤ2, ΑΝΤ1, Alpha, Mega (Κλεμμένα όνειρα, Safe sex, Σαν βροχή και σαν χαλάζι της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα κ.ά.). Κατά το διάστημα 1993-2009 έπαιξε σε οκτώ ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες (Μια μέρα τη νύχτα του Γιώργου Πανουσόπουλου, Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Guilt του Βασίλη Μαζωμένου κ.ά.). Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε άπαξ, ερμηνεύοντας ρόλο πρόζας στο Το μικρόβιο του έρωτα του Κώστα Γιαννίδη (Ακροπόλ, 2009-10). Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Πουλιά στον αέρα! (2018), Επαρχία (2022), Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ (2008), Αντιγόνη (2016). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Ταξίδι στα Αστέρια (2021). Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Ήλιος (2020).

Organizing team

Giannis
Papachristos

Ioannina, Greece
Organizer
  • Achilleas Theocharidis
    Team member
  • Aikaterini Vlachou
    Team member
  • Alexandros Kyriakidis
    Team member
  • Anastasia Arzoglou
    Team member
  • Andriana Marinaki
    Team member
  • Athanasia Katsi
    Marketing/Communications
  • Christina Giamali
    Team member
  • DIMITRIS VRASIDIS
    Team member
  • Dimitris Lytis
    Partnerships/Sponsorship
  • Ermioni Bakirtsi
    Team member
  • Georgios Dalakouras
    Production
  • Katerina Sakkoula
    Team member
  • Keisi Sinani
    Team member
  • Krystallia Antoniou
    Team member
  • Lina Sirbu
    Team member
  • Maria Kornisorli
    Team member
  • Michael Poravos
    Curation
  • Nicholas Plakidas
    Team member
  • Vasiliki Palitzika
    Team member
  • Victoria Pastra
    Team member
  • Διώνη Ζωίδη
    Team member
  • ΕΒΕΛΤΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
    Team member