Prague Youth
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 6, 2024
Prague, Praha 6
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Václav Havel Airport Prague
Aviatická
Prague, Praha 6, 16100
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dominika Burešová

Studentka kvantových logik
Dominika Burešová je česká začínající matematička s úspěchy mezinárodního významu. Již během bakalářského studia samostatně přednášela u nás i ve světě a spoluautorovala odborné publikace, na kontě má i jednu jako samostatný autor. Všechny jsou publikovány v prestižních mezinárodních žurnálech. Za svůj přínos ve výzkumu algebraických a stavových vlastností kvantových logik získala několik ocenění, nejvýznamnější z nich je úspěch v soutěži The Global Undergraduate Awards, které se rovněž přezdívá “Juniorská Nobelovka”.

Eva Spekhorst

Polyglot
Eva speaks 50 languages fluently and has synesthesia, a condition where her auditory and visual senses merge, allowing her to see languages as colors. She describes synesthesia as multitasking, like studying while a video plays. She identifies patterns in language synesthesia, noting colors, schemes, phonemes, and language families.

Ferdinand Leffler

Zahradní a krajinný designér
Ferdinand Leffler, zakladatel ateliéru Flera, které je v současné době považováno za jedno z největších studií zahradní architektury ve střední Evropě. Jeho projekty, které získaly mnoho ocenění, lze najít po celém světě a jsou vyhledávány pro svou jedinečnost a schopnost vytvářet prostředí, která jsou nejen krásná, ale také funkční a respektující přání klientů. Kromě návrhu zahrad se věnuje i propagaci oboru zahradní architektury. Vystudoval obor Krajinné plánování v kombinaci se zahradním inženýrstvím na České zemědělské univerzitě.

Filip Titlbach

Novinář, publicista
Filip Titlbach, renomovaný český novinář, publicista a dříve rozhlasový moderátor, od roku 2019 působí jako editor u Deníku N a také autor knihy Byli jsme tu vždycky, která mapuje queer současnost v Česku. Získal několik rozhlasových cen a nominací na Novinářskou cenu a Křišťálovou lupu. Je držitelem nejprestižnějšího tuzemského LGBTQ ocenění bePROUD. Otevřená společnost jej ocenila v anketě Genderman za „vyvolávání potřebné diskuze“.

Lucie Martincová

Specialistka na udržitelnost
Lucie Martincová je uznávaná odbornice v oblasti udržitelnosti, ve které působí již přes osm let. V současné době Lucie zastává pozici management konzultantky ve společnosti PwC Česká republika, kde se specializuje na dekarbonizační strategie, podporu spravedlivé transformace k nízkouhlíkové ekonomice a financování udržitelných projektů. Mezi její klienty patří instituce jako Ministerstvo financí České republiky, Evropská komise, Evropská investiční banka, a také široké spektrum soukromých společností, především z energetického sektoru a investičních fondů. Lucie měla jedinečnou příležitost studovat na čtyřech prestižních univerzitách na třech různých kontinentech. Její akademická cesta zahrnuje specializaci na ekonomiku udržitelnosti firem, díky čemuž se stala jednou z prvních Čechů s takovýmto zaměřením. Navíc Lucie patří mezi první držitelky mezinárodně uznávané certifikace v oblasti udržitelného investování od CFA Institute.

Renne Dang

Hudebník, rapper
Renné je česko-vietnamský rapper/muzikant se silným osobním příběhem právě o jeho vietnamském původu, nekonformitě stylu i hudby. Je držitelem zlaté desky za své debutové sólo album CON LAI a platinové za své třetí album DANG. Dvakrát platinovou desku získal za své druhé sólové album THÁI.

Organizing team

Markéta
Jedličková

Prague, Czech Republic
Organizer

Lenka
Hronová

Prague, Czech Republic
Co-organizer
  • Nela Kastnerová
    Curation
  • Vera Kadleckova Mouchova
    Team member