Bilkent U
x = independently organized TED event

Theme: Find The X On The Map

This event occurred on
February 10, 2024
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ankara
Ankara
Ankara, Ankara, 06100
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bilkent ­U events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adil Yıldırım

Adil Yıldırım, özellikle aşk, ilişkiler ve kişisel gelişim üzerine odaklanan bir konuşmacı ve yazardır. Eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamış ve psikoloji, iletişim ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli çalışmalar yapmıştır. Konferanslar, seminerler ve TEDx konuşmaları ile tanınan Yıldırım, ilişkilerde sağlıklı iletişim, aşkın psikolojik yönleri ve kişisel farkındalık konularında derinlemesine bilgiler sunar. Amacı, bireylerin ve çiftlerin daha tatmin edici ve anlamlı ilişkiler kurmalarına yardımcı olmaktır.

Aylin Berent

Hayatın her alanındaki liderlik becerilerinde sürekli gelişimin önemine inanan Berent; Finans, Teknoloji ve Sürdürülebilir Sistemler başlıkları altında faaliyet gösteren Teraverse Holding'de Organizasyon Gelişim Başkanlığı / Kurumsal İletişim Başkanlığı ve İK Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Tera Porföy ve FrenchTech’in Yönetim Kurulu Üyesidir. 41 North Business School’da da Senior Facilitator olarak eğitim veren Berent, birçok platforma keynote speaker olarak katılmaktadır. Ulusal ve uluslararası yatırımları/markaları yönetme, yapılandırma, iletişim & pazarlama stratejileri oluşturmanın yanı sıra kurumsal değişim yönetimi, liderlik yetkinlikleri, yetenek/takım oluşturma gibi konularda yaklaşık 27 senelik bir deneyime sahiptir. Yirmi yıl önce sağlık sorunlarıyla karşılaşmasıyla kurumsal çalışmalarına paralel olarak kuantum wellbeing teknikleri, evrensel yasalar ve kadim bilgelik konularında uluslararası alanda tanınan birçok programa ve üst düzey özel öğretilere katılmıştır. Dünya genelinde alternatif wellbeing metodolojilerinin sertifikalı uygulayıcısı olan Berent; bu yaklaşımların kurumsal yapılar içerisinde de orijinal ve otantik bir yaklaşımla entegre edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Batı ve Doğu perspektiflerini birleştirerek, liderlik, mentorluk ve koçluk gibi birçok modaliteyi 'İçsel Teknoloji’ anlayışı ile hayatın her alanında uygulanabilirliğini öğretmektedir. Üç sene önce Fransa’dan Türkiye’ye dönen Berent; University of Illinois at Urbana-Champaign’den mezun olmuştur.

Barış Okan Belovacıklı

Barış Okan Belovacıklı, 4 ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuş ve Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Profesyonel vücut geliştirmeci antrenörü olarak kariyerine odaklanan Belovacıklı, Ankara'da 4, İstanbul'da ise 2 spor salonu sahibi olmanın yanı sıra fitness eğitmeni olarak başarılı bir geçmişe sahiptir. Teknik bilgi birikimini spor alanındaki uzmanlığıyla birleştiren Belovacıklı, YouTube'da 247 bin abonesi ve Instagram'da 163 bin takipçisi bulunan etkileyici bir dijital platform varlığına sahiptir. Ayrıca, Youtube kanalında 30 günde 26 kg verdiği video ile 4.4 milyon kez izlenme elde eden popüler içeriklere imza atmıştır. Dinamik ve motivasyonu yüksek bir profesyonel olan Belovacıklı, fitness dünyasında başarılarına yeni başarılar katmayı hedeflemektedir.

Buket Uzuner

3 Ekim 1955 doğumlu olan Buket Uzuner, Hacettepe Üniversitesi, Norveç'te Bergen Üniversitesi, ABD' de Michigan Üniversitesi’ nde biyoloji ve çevrebilim eğitimi almıştır. Finlandiya'da Tampere Teknik Üniversitesi' nde ve ODTÜ’ de araştırmacı olarak çalışmış, dersler vermiştir. Kitapları 1992'den bu yana Türkiye'de Ulusal En İyi Satış listelerinde yer almaktadır ve sekiz ayrı dilde yayımlanan Uzuner, 1996 yılında ABD'de Iowa Üniversitesi’nin “onur üyesi” olmuştur. 2004 yılında ODTÜ Senatosu tarafında takdir belgesiyle onurlandırılan Uzuner, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. Kuruluş yılında ‘Cumhuriyetin 75 Başarılı Kadını’ndan biri olarak seçilmiştir.

Fatih Ceylan

1979 yılı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Üniversite mezuniyetini takiben Rutgers/Princeton (ABD) üniversitelerinde yüksek lisans çalışması yapmış ve uluslararası ilişkiler dalında Master derecesi almıştır. 1979 yılında Dışişleri Bakanlığı'nın Kıbrıs İşleri Dairesi’nde aday meslek memuru olarak göreve başlamış, çeşitli diplomatik görevlerin ardından 2006-2009 arasında Türkiye’nin Sudan nezdindeki Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.2009-2010 yıllarında İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü (Doğu Avrupa ile Kafkasya ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkileri kapsamaktadır) görevini yürütmüştür. Ardından 2010-2013 yıllarında Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Uluslararası Güvenlik işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı (İkili Siyasi İşler Müsteşar yardımcılığı) olmuş ve 20 Eylül 2013 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında NATO nezdinde Daimi Temsilci/Büyükelçi görevini üstlenmiştir. Ceylan ayrıca 2010 yılında Türkiye'nin Kırgızistan Özel Temsilcisi olarak da görev yapmıştır. Sudan ve Kazakistan’dan devlet nişanı almıştır. Kırk yıllık kariyerini takiben 2019 yılında emekli olmuştur.

Hakan Tekcandan

Hakan Tekcandan 9 Eylül 1981 yılında dünyaya geldi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi lisans, Topkapı Üniversitesi MBA ve Oxford Business School Business Management süreçlerini tamamladı. Birçok alanda orta ve üst düzey yöneticilere koçluk ve mentörlük yapmaya devam ediyor. Kurumsal ve dijital alanda eğitim veren ve eğitim yönetim yazılımları üreten Türkiye'nin alanında ilk 5 firmasından biri olan Eğitim Kutusu kurucusu, CEO'su ve eğitmeni olarak iş yaşamına devam etmektedir.

Hilal Zeyneb Saraç

1998 Ankara doğumlu Türk milli yüzücü. TED Üniversitesi elektrik elektronik muhendisliği ve hukuk ek dalı mezunu. Türk Havacılık Uzay Sanayii mühendisi. Çanakkale Boğazı şampiyonu. Istanbul Boğazı şampiyonu ve rekortmeni. 10 km Türkiye şampiyonu. Masterlar Dünya 2.si. Türkiye'nin ilk büyük yaş açık su milli yüzücüsü.

Murat Salar

3 Temmuz 1971 doğumlu olan Murat Salar Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde ortaöğretimini tamamladıktan sonra 1994 yılında ODTÜ İktisat bölümünden mezun olmuştur. 1994-1996 yılları arasında PWC audit biriminde çalışmış, 1996-2010 yılları arasında Anadolu Grubu’nun finans sektörü iştiraklerinde yöneticilik yapmıştır. 2010 yılı başında finans sektöründe girişimciliğe adım atarak öncelikle aracı kurum sermayedarı olmuş akabinde bağımsız portföy yönetim şirketi kuruluşunda yer almıştır. 2015 yılında ortağı bulunduğu Bosphorus Capital portföy yönetim şirketinin İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan Azimut Holdinge satışını gerçekleştirdikten sonra, Azimut Holding’in Türkiye operasyonu olan Azimut Portföy’e Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Azimut Portföy 200 milyar Türk Lirasını aşan varlık büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketidir.

Nova Norda

1 Mart 1991 doğumlu Ecem Böke, sahne adıyla Nova Norda, müzik hayatına 7 yaşında piyano çalarak başlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldığı yıllarda birçok grupta ve koroda yer almıştır. Mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmış ancak bir süre sonra işinden ayrılarak profesyonel müzik alanında ilerlemeye karar vermiştir. 2018 yılında, “Çıktım Bi Yola” isimli ilk single çalışması ile müzik dünyasına giriş yapmıştır. “Dinozorlar”, Boşver”, “Beni Biraz”, “Varım”, “Zor” ve “Kuzeye Kaç” single çalışmalarından birkaçıdır. İlk video klibi yönetmenliğini Emir Yargın'ın üstlendiği "Boşver" şarkısına çekilmiştir. Nova Norda, Can Ozan, Sedef Sebüktekin ve Birkan Nasuhoğlu ile birlikte 2020 yılında “Evde” isimli ortak bir albüme imza atmıştır. Single ve akustik çalışmalarıyla Türkiye'nin beğenisini kazanan sanatçı, 2022'de “Paralel Evrende Dünya Tarihi” isimli altı şarkıdan oluşan ilk solo stüdyo albümünü dinleyiciye sunmuştur. Son olarak 2024 yılında “Aşka Çarem Yok” isimli son çıkarttığı single çalışması ile büyük beğeni toplamıştır.

Onur Tan

Onur Tan, Türk yapımcı, senarist ve yönetmendir. 1969 yılında doğmuş ve İstanbul Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almıştır. Televizyon dünyasında tanınan birçok projeye imza atmıştır. Özellikle "Medcezir," "Efsane," ve "Küçük Kadınlar" gibi dizilerle dikkat çekmiştir. Onur Tan, genellikle dram ve komedi türlerinde başarılı yapımlara imza atmıştır. Hem televizyon hem de sinema alanında etkili bir isim olarak bilinir.

Özgür Uysal

Özgür Uysal was born on September 10, 1986. He completed his undergraduate studies at Ankara University's Faculty of Political Sciences and Anadolu University’s Sociology program. He holds a Master's degree in Media and Communication Systems from Bilgi University. Uysal has written for magazines such as Cosmopolitan and GQ. He has worked on advertising projects for various brands, contributing as a voice actor and sometimes as an actor. Currently, he is an active social media influencer and a successful content creator. Uysal continues to reach a broad audience on the İnce İşler YouTube channel.

Ragıp Narin

Ragıp Narin, bir TikTok içerik üreticisi ve influencer olarak dijital dünyada da kendini göstermektedir. Eğlenceli ve bilgilendirici içerikleriyle geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. Sosyal medya platformlarında özellikle genç kitleye hitap eden videolar üretmekte, trendleri yakından takip ederek hem eğlenceli hem de öğretici içeriklerle izleyicilerine hitap etmektedir. Narin, aynı zamanda çeşitli markalarla işbirlikleri yaparak influencer olarak dijital pazarlama dünyasında da önemli bir yere sahiptir.

Serhat Doğramacı

MasterChef’in en çok sevilen isimlerinden Serhat Doğramacı, Selim Paşa Lisesi Turizm Otelcilik bölümünü tamamlamış, Süleyman Demirel Üniversitesi Aşçılık bölümünde eğitimini sürdürmüştür. Serhat Doğramacı, ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarında 15 adet madalya/kupa kazanmıştır. Doğramacı, 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali "Üniversiteler Düzeyi"nde, Makarna Kategorisi'nde altın madalya, Ana Yemek Kategorisi'nde gümüş madalya, Balık Kategorisi'nde ise bronz madalya kazanmıştır. 2020 yılında Dünyaca ünlü Türk şeflerin jürisi olduğu Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışmasına MASTERCHEF'e katılıp birinci olan SERHAT DOĞRAMACI, daha sonra kendi zincir restorantlarını açmıştır

Sertaç Yalçın

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılında Ankara Barosu’na girdi. 2010 yılında, Yalçın Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’nu Ankara merkezli olarak kurdu. Yalçın Hukuk ve Danışmanlık Bürosu bünyesinde; yerli ve yabancı kamu ve özel tüzel kişileri ile gerçek kişilere butik hukuki danışmanlık hizmetleri vermeye devam ederken, 2014 yılında marka haklarına da sahip olduğu Arabica Coffee House Markasını, eşi Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ile birlikte Ankara merkezli olarak kurdu. Halen sahibi olduğu Yalçın Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’nda profesyonel olarak avukatlık faaliyetlerine devam ederken, kurucu ortağı olduğu Arabica Coffee House Markasının en büyük yatırımcısı olmasının yanı sıra, Markanın İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Birçok sivil toplum örgütüne üyeliği bulunmaktadır.

Tugay Güzel

Tugay Güzel 1989 yılında doğdu. 2012 yılında ODTÜ Elektrik-Elektronik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. 2017 yılında Bilkent Üniversitesi'nde İşletme alanında yüksek lisansını tamamladı. Tugay Güzel, profesyonel yolculuğuna Türkiye'nin savunma sanayisinde başladı ve daha sonra elektronik donanım ve yazılım inovasyonuna adanmış bir şirket olan INFINIA'nın kurucu ortağı oldu. CEO olarak, başta dünyanın öncü esnek LED ekranı "Scrollup "ınyaratılması olmak üzere çığır açan projelere öncülük etti. Ufkunu genişleten Güzel, GUHEM ve Antalya Bilim Merkezi gibi önemli projeleri denetleyerek interaktif sergi deneyimlerine yöneldi. Çok yönlü uzmanlığı, denizcilik endüstrisinden uydu teknolojilerine kadar farklı sektörlere uzanıyor. Güzel'in teknolojiyi çeşitli alanlara sorunsuz bir şekilde entegre etme konusundaki benzersiz yeteneği onu diğerlerinden ayırıyor. Girişimci ruhu ve yenilikçi zihniyeti, AHBAP Derneği ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği "Bilime Açılan Kapı" adlı etkili sosyal sorumluluk çalışması da dahil olmak üzere girişimlerini sürekli olarak başarıya taşıdı. Güzel, liderliği sayesinde sektörler arasında köprü kurmaya, yenilikçi ve dönüştürücü projelere imza atmaya devam ediyor. Elektrik ve elektronik alanındaki bilgi ve deneyimini yeni bir yatırıma dönüştürmek isteyen Güzel, Türkiye'nin ilk ticari uydusunu uzaya fırlatan Plan-S Uydu ve Uzay Teknolojileri'nin kurucu ortağıdır ve halen İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görev yapmaktadır. İkinci yılını kutlayan Plan-S, 90 kişilik bir ekiple IoT ve Dünya Gözlem Uydularını yörüngeye yerleştirmeyi başardı. Plan-S, 2035 yılına kadar yörüngeye 100'den fazla uydu göndermeyi hedefliyor.

Organizing team

Gizem
Torun

Ankara, Turkey
Organizer