MaviDunyaKoleji
x = independently organized TED event

Theme: explore!

This event occurred on
May 30, 2020
Mudanya, Bursa
Turkey

Keşfetmeyi seviyoruz! Ama keşiften tek kastımızı yeni yerler görmek olarak düşünmeyin. Biz yeni şeyler tecrübe etmeyi seviyoruz, bize farklı gelen yemekleri yemeyi, farklı kültürlerin müziğini dinlemeyi, farklı insanlarla tanışmayı ve en çok da bir zamanlar bize yabancı gelen bu şeyleri iyice içimizde harmanladığımızda çıkan 'kendimize dair de yeni bir şeyler keşfetme' hissini seviyoruz!

Ama maalesef bu konuda herkes bizim kadar heyecanlı değil. Şimdi etrafa baktığımızda yedisinden yetmişine herkesin ellerinin ve gözlerinin telefonlar tarafından bağlandığını görüyoruz. Ve açıkçası bu biraz canımızı sıkıyor.

Böylece bu etkinlik doğdu. Etkinliğin organizatörlüğünü yapan arkadaşımızın Star Trek sevgisiyle, hepimizin içindeki bu 'keşfetme' heyecanı birleştirdik. Temamızı 'explore!' koyduk, logomuzu da Star Trek'teki Mr. Spock'ın Vulcan Selamı ile tasarladık. Ha, neden Star Trek diye soracak olursanız: Star Trek temelinde insanın keşif duygusuna dayanan bir bilim-kurgudur. Dizi, Atılgan gemisinin galaksinin daha önce hiç gidilmemiş noktalarını keşfini anlatır. İşte tam bu yüzden mottomuz da, dizi jeneriğinde söylenen 'to go where no man has gone before'dur.

Mavi Dünya Koleji
Çağrışan Mh. Işıltı Sk. No: 26-28 Mudanya / BURSA
Mudanya, Bursa, 16940
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Mavi­Dunya­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anıl Gökmen

Google Dijital Pazarlama Stratejisti
Daha Galatasaray Üniversitesi’ne girdiği günlerde çalışmaya başlayan Anıl Gökmen, genç yaşından beri farklı keşiflerin peşinde koşmakta. 5 yılı aşkın bir süredir Google İrlanda'da dijital pazarlama üzerine çalışmanın yanında; yoga eğitmenliği, fotoğrafçılık ve blog yazarlığı yapıyor. Dalış, snowboard, kite sörf ve sörf gibi extreme sporlarla aktif olarak ilginen Anıl, dünyanın her yerinden öyküler topluyor ve ilgi alanları ile ilgili farklı kulvarlardan topladığı öyküleri ve fotoğraflarını sosyal medyada ve Deneyim Bülteni ile düzenli olarak paylaşıyor

Cafer Özkul

Ordinaryus Profesör, Eski Rektör
1951 yılında Malatya'da doğan Cafer Özkul ortaokul ve lise eğitimini yatılı sınavlarını kazanarak Gaziantep Lisesinde okudu. Etibank burslu öğrencisi olarak Fransa'ya giderek Paris’te yüksek öğrenimini tamamlayıp elektrik mühendisi olarak mezun oldu. 1976'da master yapmak için Rouen Üniversitesine gitti. 2005 yılında ordinaryus profesör oldu. Aynı zamanda bu üniversitede iki yıl rektörlük yaparak, Avrupa’nın ilk Türk asıllı rektörü olmuştur

Erdi Işık

FOX TV Dramalar Yöneticisi
1989 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Erdi Işık, makine mühendisliğinden mezun olduktan sonra Dramaschule Düsseldorf'da oyunculuk eğitimi almaya başladı ve Düsseldorf Capital Theatre'de çalıştı. 2014'te Marmara Üniversitesi'nde medya alanında master yapmış, University of Sarajevo'da Theatre and Cultural Studies bölümünde doktora programına başlamıştır. 2016 senesinden beri FOX Türkiye'de Drama Yöneticiliği yapmaktadır. Son zamanlarda çıkan 'Bizim Hikaye', 'Kadın', 'Yasak Elma', 'Mucize Doktor' ve 'Öğretmen' dizilerinin proje sorumluluğunu yapmaktadır. Aynı zamanda 'Hipokrat', 'Dali'nin Kadınları' , '10 Saniye' ve 'Sultana' oyunlarının yazarlığını yapmıştır.

Fatma Akalp

Operatör Doktor
1972 İstanbul doğumlu olan Fatma Akalp Bursa Anadolu Lisesinde lise eğitimini tamamladı.Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladıktan sonra İsviçre Zürih Üniversitesinde uzmanlığını yaptı. İstanbul Dünya Göz Hastanesi ,Bursa Hayat Hastanesi, Bursa Acıbadem Hastanesi nde çalıştı . 2019 dan beri Bursa Retina Göz hastanesinde çakışmakta. Tıbbi özel ilgi alanları retina haftalıkları diyabete bağlı retinopatilerin tanı ve tedavisi vb. Aynı zamanda BUSADER BalkanTürksiad Euroretina DOG SOG vb birçok derneğe de üyedir

Gözde Erdoğan

Pedagog
Hayalleri ve idealleri doğrultusunda 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünde öğrenim görmeye başlamıştır. 2013 yılında sunuculuğunu yapmaya başladığı 'Süper Dadı' programında sesini geniş kitlelere duyurarak, milyonlarca aileye rehber olmuştur. Günümüzde de ebeveynleri kendi YouTube kanalında bilinçlendirme devam etmektedir.

Levent Özdilek

Oyuncu
1955 yılında dünyaya gelen Levent Özdilek daha çocuk yaşlarda memleketi Adana'da çekilen filmlerin setlerinde bulunanmuş, sinemaya ilk adımını da Yılmaz Güney'in yönettiği 'Benim Adım Kerim' filmiyle atmıştır. 1976 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur ve Devlet Tiyatrosu' nda çalışmaya başlamıştır. Beyazperdede en son 'Türkler Geliyor' ile gördüğümüz Levent Özdilek çeşitli dizi, film, tiyatrolarda hala aktif olarak oyunculuğa devam etmektedir.

Masis Aram Gözbek

BCK Orkestra Şefi
Çok küçük yaştan itibaren müzikle ilgilenmeye ve enstrüman çalmaya başlamıştır. 2005-2007 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda yer almış ve çeşitli eserleri seslendirmiştir. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanan Masis Aram Gözbek 2 sene BÜMK Caz Korosu'nda şarkı söyledikten sonra 2007 yılından 2011 yılına kadar koronun şefliğini üstlendi. Ertesi yıl ise MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı. Yurt dışında pek çok yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı ve şefi olduğu Boğaziçi Caz Korosu'yla 'Dünya Şampiyonluğu' dahil uluslararası birçok ödül kazandı, yurt içi ve yurt dışında birçok performansa imza attı.

Sinan Meydan

Tarihçi Yazar
1975 yılında Artvin'de doğmuştur. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi'nde okumaya başlamıştır. Kitaplarında ağırlıklı olarak Atatürk'ün hayatı, tarih ve dil çalışmaları ve cumhuriyet tarihini incelenmiştir. Mustafa Kemal ve din kavramlarını incelediği, ilk kitabı "Atatürk, Modernizm, Din ve Allah" ismiyle 2002 senesinde yayınlanmıştır. Aktif olarak Sözcü gazetesinde yazmaktadır.

Taylan Kümeli

Diyetisyen
1962 yılında Ankara'da doğan Taylan Kümeli, 1986 yılında Hacettepe Beslenme ve Diyetetik bölümünden derece ile mezun olduktan sonra ODTÜ Gıda Mühendisliği bölümünde lisans yaptı. 1999 yılında açtığı beslenme danışma merkezinde 'Sentez Diyeti' adını verdiği yöntemini geliştirdi. Uluslararası birçok platformda konferanslarda görev almıştır.

Organizing team

Mert
Özdemir

Bursa, Turkey
Organizer

Ismet
Özdemir

Bursa, Turkey
Co-organizer