StaraZagora
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 14, 2019
Stara Zagora, Stara Zagora
Bulgaria

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

State Puppet Theatre - Stara Zagora
46, General Gurko St.
Stara Zagora, Stara Zagora, 6000
Bulgaria
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Stara­Zagora events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ALEKSANDAR ANGELOV

Александър Ангелов е съучредител и управител на Център за творческо обучение. Той е докторант на тема “Промяна на образователната организация при внедряване на облачни платформи”, член на комисията за иновативни училища към МОН и първият Google сертифициран иноватор в България. Александър е отдаден на качествената промяна на българското образование и на поставянето на България на световнатата карта с най-ярки примери от смисленото използване на технологии в образованието. Посетил е над 800 училища и е работил на 4 континента

Georgi Malchev

Георги Малчев е открил своето призвание в това да се опитва да бъде за пример, и да се развива като споделя и преподава добрите практики в маркетинга, рекламата и дигиталния маркетинг. Може да го прави, защото има вече над 20 години опит в бизнес развитието и маркетинга - стратегически и тактически, и над 10 години опит в дигиталния маркетинг, а преподава от почти 10 години вече. Прави го в Softuni Digital на над 4 000 души през 2018 г., за бакалаври и магистри в специалност маркетинг и в специалност реклама в Нов Български Университет. Преди по-малко от 4 години Жоро, заедно с двама свои приятели, с които са работили преди заедно, създават Xplora.bg - агенция за интегриран дигитален маркетинг. Агенцията вече е от 33 души, а екипът има много над 33 причини да харесва да е част от Xplora.

Десислава Иванова

Социален работник по образование, майка на Игинатор по призвание, главен редактор на най-голямата позитивна медия в България - Uspelite.bg, по щастливо стечение на обстоятелствата - тя иска да прави всичко и всеки ден се събужда, готова да спасява света (и себе си). Заедно с момичето, с което делят един чин и много приключения в Езиковата гимназия - Пролет Трифонова, създават проекта Trouble Bakers, който се опитва да стимулира четенето сред малки и големи чрез храната в художествената литература.Trouble Bakers е виртуално, но и много реално място чрез редица събития, които съчетават вкусни книги с образователни сладкиши… или обратното. Мисията на проекта е да направи книгите по-достъпни, а четенето - начин на живот за всички, независимо от социалния им статус.

Organizing team

Mariya
Aleksieva

Organizer