AlbaIulia
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 15, 2019
Alba Iulia, Alba
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Sindicatelor
Str. Mihai Viteazu Nr. 31
Alba Iulia, Alba, 510093
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Alba­Iulia events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Florentina Prisacaru

Un om căruia îi place fantastic să creeze conținut video, să scrie și să citească. Și un tânăr la 25 de ani care, pus în fața unui cancer stupid, încearcă sa scoată ce e mai bun din luptă.

Gabriela Alexandru

Gabriela Alexandru este profesor de fizică și asistent social pasionat de lucrul cu adolescenții în special și de universul intrauman în general. De circa 10 ani coordonează proiecte la nivel național care își propun să înlesnească traseul corabiei sufletului uman prin apele tulburi ale adolescenței în special și ale vieții de familie în general.

Laura & Alex Damian

Laura și Alex sunt absolvenți ai Facultății de Urbanism din cadrul UAUIM București, cu specializare în domeniul Proiectării Urbane, și de aproape 10 ani profesează exclusiv în domeniul #urbanismului, un domeniu care din păcate este încă prea puțin cunoscut în România.

Maria Serafino

Maria Serafino reprezinta echipa de robotica XEO Alba Iulia. Xeo este o idee care a aparut in 2016 din curiozitate si dorinta de a invata si a ajuns sa fie un catalizator pentru tinerii pasionati de tech din Alba Iulia. Echipa de robotica Xeo este despre onestitate si perseverenta, despre ambitie si vise, despre progres!

Marius Bîcu

Marius Bîcu este proprietarul Fermei unei afaceri de familie care produce brânzeturi premium românești cu lapte de la animalele din ferma proprie. Brânza de burduf produsă a primit în 2018 premiul întâi pentru cea mai bună brânză de burduf din România. Marius are 70 de colegi gospodari care se asigură că în fiecare an 600 de tone de brânză pleacă spre 11 țări din Europa.

Matthew Erwin

Matthew Daniel Erwin este speaker internațional, filozof, cercetător în domeniul IT și antreprenor de a treia generație. În 2013 Matthew a început o platformă online destinată să abordeze criza globală de credibilitate a informațiilor digitale. A fost recent recunoscută ca fiind una dintre cele “ Top 10 Companies Bringing Key Innovations in Cognitive Solutions in 2019 ” în regiunea Asia Pacific și premiat pentru “ Most Innovative Computer Networking Platform of 2019 ” în #Europa. Actual se concentrează pe împărtășirea deschisă a unei filozofii și a unui design arhitectural pentru aplicarea inovațiilor în inteligența artificială asupra inteligenței umane, dar și a provocării globale a identificării eronate. În calitate de inginer tehnolog, Matthew a jucat un important rol strategic în mai multe companii, de la faza de startup până la corporații NASDAQ, inclusiv unele care au obținut o evaluare a pieței de 500M+. Matthew crede în accesul liber la educație imparțială. Educație facilitată prin tehnologie, în loc să fie obstrucționată de tehnologie și care aduce beneficii persoanei care învață. Ca moștenire, Matthew aspiră să reducă polaritatea și să sporească gradul de conștientizare între comunitățile disparate prin împuternicirea oamenilor de a-și identifica propria părtinire și de a se dezvolta prin descoperirea comună.

Mihai Bendeac

Actor de teatru și film, scriitor, scenarist, cântăreț, regizor, jurat, poet și compozitor român.

Olimpia Meșa

Olimpia Meșa este autoarea cărții „Cum Învață Oamenii”, expert în design de învățare, fondatoarea companiei Instructional Design, care se află în spatele sutelor de programe corporative, educaţionale de succes, realizate atât online cât şi live şi traduse în peste 20 de limbi. A fondat și coordonează proiectul Book to Courses ™ Online School, care constă în tranformarea unei cărţi de nonficţiune în cursuri sau producții educaționale, astfel încât autorii de cărţi să aibă posibilitatea de a aduce o schimbare concretă în viaţa celor din jurul lor.

Ovidiu Teșileanu

Dr. Ovidiu Teșileanu Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics "Horia Hulubei" National Institute for Physics and Nuclear Engineering Cu un doctorat în astrofizică, încearcă descâlcirea tainelor universului folosind lumina intensă a laserului. Structura vidului și componența materiei și energiei întunecate sunt teme de cercetare la ELI-NP. Laserul de la Măgurele, ELI-NP, a atins cea mai mare putere din lume. Cercetătorii de la Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, ce sunt parte a proiectului european ELI-NP, au reuşit să atingă o putere stabilă a laserului de 7 petawaţi.

Organizing team

Crina Gilia
Luha

Organizer