UniversityofLjubljanaSalon
x = independently organized TED event

Theme: Medicine in action

This event occurred on
May 24, 2016
5:00pm - 7:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana, Ljubljana
Slovenia

First Salon event by the medical students of the University of Ljubljana, about all the diverse topic that medicine includes and how it fits into society.

Medical faculty of Ljubljana
Korytkova ulica 2
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universityof­Ljubljana­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Barbara Perić

surgeon, MD
Naša druga govorka je asist.dr.Barbara Perić, spec.spl.krg., ki se je po zaključeni Medicinski fakulteti v Ljubljani 2003 zaposlila kot MR na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Na Oddelku za onkološko kirurgijo te ustanove dela še dandanes. Leta 2009 je postala doktorica znanosti z delom o slovenskih bolnikih z družinsko obliko kožnega melanoma. Istega leta je svoje znanje izpopolnjevala na Melanoma Institute of Australia (MIA) v Sydneyu, leta 2010 pa na Huntsman Cancer Institute v Salt Lake Cityu. 2013 je zaključila specializacijo iz splošne kirurgije in leto za tem opravila Evropski izpit iz onkološke kirurgije. Sodelovalaje v mednarodnih raziskavah s področja genetike kožnega melanoma, trenutno pa skrbi za nemoteno vključevanje bolnikov v dve mednarodni raziskavi namenjeni bolnikom z zasevkom tega raka v bezgavke. Kot asistentka s področja onkologije predava tudi našim študentom.

David Zupančič

MD
Tretji govorec, David Zupančič o sebi pove: ˝Za študij medicine sem se odločil zaradi svoje dolgoletne fascinacije nad kompleksnostjo zgradbe in delovanja človeškega telesa, vseeno pa sem tudi vsa druga zanimanja potegnil s seboj v študentska leta. Poleg dobre knjige in treninga borilnih veščin mi v prostem času družbo dela dramska skupina Kortekst, udeležil pa sem se tudi že dveh izobraževanj na temo sprostitvenih tehnik in reševanja konfliktov. V življenju mi največ pomenijo poljubni, nepredvidljivi komični trenutki, poletna potovanja v neznano in celovečerni pogovori s punco in prijatelji. Sem človek, ki verjame v moč sočutja, radodarnosti in medsebojne pomoči, kar je tudi eden izmed razlogov, da se tako veselim svojega bodočega poklica. Od vsega na svetu se najbolj bojim hobotnic.˝

Miha Lučovnik

MD, gynocologist
doc. dr. Miha Lučovnik, dr. med. Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 2004. Zaposlen je na Kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike v Ljubljani kot specialist ginekologije in porodništva. Zaključil je subspecializacijo iz intenzivne medicine in je vodja enote za intenzivno nego nosečnic in otročnic v Porodnišnici Ljubljana.

Tadeja Kotar

MD
Dr. Tadeja Kotar: Živi se samo enkrat. In če življenje živiš v polnosti, je enkrat dovolj.

Organizing team

Urška
Simonišek

Krško, Slovenia
Organizer

Klavdija
Rupar

Škofja Loka, Slovenia
Co-organizer